Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Roda Malena grije jaja, a njen ljubljeni Klepetan nosi hranu

Već su podignuli 49 ptića, koji su poslije odletjeli na jug Afrike. Sad čekaju prinove iz još pet jaja. Domar Stjepan Vokić brine da nitko ne uznemirava zaljubljene rode

Ivica Galović/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
39 komentara

Na krovu škole u Brodskom Varošu roda Malena brižno sjedi na jajima, a vjerni rodan Klepetan donosi joj granje kako bi joj sjedenje učinio što ugodnijim.

Stjepan Vokić pažljivo prati tu idilu.

- Evo, sreća i ovog proljeća caruje u gnijezdu Malene i Klepetana. Do sada su njih dvoje na svijet donijeli 49 ptića i toliko ih je odletjelo na afrički jug. Dao Bog da i iz ovih pet jaja svijet ugleda još pet tih prelijepih ptica. Malena nešto slabije jede otkad sjedi na jajima, ali ja ipak redovito idem na kanale, pecam ribe i donosim joj ih na krov. 

Ivica Galović/PIXSELL

Nitko sretniji od mene ako se iz tih jaja izlegu male rode, a tek onda za Klepetana dolaze obaveze: treba im svakog dana donositi ribice, žabe i kukce, sjediti na njima i grijati ih da odrastu, a onda ih učiti letenju i pripremati za polazak na jug - kaže ovaj umirovljeni školski domar. 

Ne dopušta nikome da ih uznemirava jer, kaže njihov dugogodišnji zaštitnik, taj mir imaju pravo uživati samo njih dvoje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message