Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
96 komentara

SNS: S dvojezičnim pločama u Vukovaru treba još pričekati

Predsjednik Srpske Narodne Stranke Milan Rodić u priopćenju je istaknuo da narodu, hrvatskom i srpskom, više od svega treba zajedništvo u borbi protiv krize

Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
96 komentara

O postavljanju dvojezičnih natpisa u Vukovaru i nasilju koje je ono izazvalo, priopćenjem se oglasio i predsjednik Srpske Narodne Stranke Milan Rodić. Priopćenje donosimo u cijelosti. 

"Jasno je da svaka uređena država pa tako i Republika Hrvatska treba provoditi svoje zakone,ali ne pod svaku cijenu,a najmanje pod cijenu riskiranja međuetničkih sukoba i najmanje riskiranja destabilizacije naše zemlje u teškim trenutcima ekonomske krize i teškog života naših građana, i to zbog dvojezičnih natpisa i to u Vukovaru.

Svaki onaj tko obnaša vlast, a to je u ovom trenutku Hrvatska Vlada s Premijerom Milanovićem na čelu, mora vidjeti duboko u naprijed, i ne treba biti previše pametan da procijeni da je postavljanje dvojezičnih natpisa u Vukovaru stvar koju treba ostaviti za neka kasnija vremena kad vrijeme izliječi rane pa zbog toga nitko ne može reći da se zakon neće provesti, hoće, ali u neko kasnije vrijeme jer našem narodu, i hrvatskom i srpskom u ovo teško vrijeme, treba kruha i radnih mjesta, treba zajedništva da ovu lijepu zemlju izvučemo s ruba ekonomskog ponora, a u dobru će biti i pisma i natpisa na oba jezika.

Republika Hrvatska i Republika Srbija su konačno kao dvije najveće zemlje regije krenule prema dobrosusjedskim odnosima koje treba graditi, i pojedinci iz srpske zajednice kao i neki drugi, ne smiju zbog osobnih političkih interesa (vjerojatni novi izbori u Vukovaru)dovesti do destabilizacije i stvaranja kaosa."

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message