Obavijesti

News

Rodila u gospićkoj bolnici, pa je hitno prebacili u Zadar. Umrla je. Milinović: 'Bio je incident...'

Rodila u gospićkoj bolnici, pa je hitno prebacili u Zadar. Umrla je. Milinović: 'Bio je incident...'

Nakon smrti mlade 22-godišnje majke, članovi obitelji zaprijetili su Milinoviću, a u bolnicu je pozvana policija. Ravnateljica gospićke bolnice ostala je nijema na upite o ovoj tragediji. U Zadru su potvrdili smrt rodilje

VIDEO

Dvadesetdvogodišnja žena iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca preminula je 7. studenoga u Općoj bolnici Zadar, odakle je dovezena iz OB Gospić nakon što je rodila svoje četvrto dijete.

- Sedmoga studenog 2022. u popodnevnim satima u Jedinicu intenzivne medicine Opće bolnice Zadar primljena je rodilja. Bolesnica je upućena u našu ustanovu nakon dogovora s liječničkim konzilijem Opće bolnice Gospić, a zbog nastavka i poduzimanja dodatnih mjera intenzivnog liječenja. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama bolesnica je preminula u Jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar - odgovorili su iz OB Zadar za 24sata. 

U gospićkoj bolnici je rodila svoje četvrto dijete, kad su nastale komplikacije, a na porodu je, kako doznajemo, u nekom trenutku bio i ginekolog dr. Darko Milinović, bivši ministar zdravstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Rodila u gospićkoj bolnici, pa je hitno prebacili u Zadar. Umrla je. Milinović: 'Bio je incident...' 01:17

- Ovo joj je bila četvrta trudnoća, termin joj je bio 22. studenog, no 7. studenog je radi bolova primljena u gospićku bolnicu. Njenom suprugu je rečeno da je došlo do komplikacija, da je išla na carski i da su je reanimirali. Potom je došla kratko svijesti, izgubila je puno krvi, i rekli su mu potom da su zvali hitnu da je odveze u OB u Zadru. No preminula je. Njen suprug je bio van sebe i vikao je u OB Gospić pa su mu pozvali policiju i prijetili da će mu oduzeti djecu, osim ovog novorođenčeta koje je rođeno 7. studenoga, ima još troje djece. Rekli su da je agresivan i nestabilan i zato su ga prijavili - ispričala je za 24sata obiteljska prijateljica.

Milinović: Porod je vodila druga kolegica, bile su komplikacije

Kontaktirali smo bivšeg ministra zdravstva te bivšeg župana Ličko-senjske županije dr. Milinovića, koji radi kao ginekolog u OB Gospić. Pitali smo ga je li bio na porodu gospođe koja je preminula (njeni podaci poznati su redakciji). 

Ličko-senjski župan odgovorio Milanoviću: Ako sam ja žabac, onda je on ugojeni prasac!
Ličko-senjski župan odgovorio Milanoviću: Ako sam ja žabac, onda je on ugojeni prasac!

- Ja sam došao u sedam ujutro u rađaonu, ali porod gospođe je vodila druga kolegica. Imali smo taj incident, bile su komplikacije, ali ne mogu ništa reći. Za sve informacije obratite se ravnateljici bolnice - rekao je za 24sata Darko Milinović.

Ravnateljica gospićke bolnice je, za razliku od odgovornih u Zadru, ostala nijema na naše upite o ovom slučaju.

Milinoviću prijetila obitelj preminule, odbio ih je kazneno progoniti

Iz Policijske uprave ličko-senjske potvrđeno nam je da su 7. studenog dobili poziv iz gospićke bolnice.

- Policija u Gospiću je 7. studenoga zaprimila dojavu iz Opće bolnice u Gospiću u 15.58 minuta, 52-godišnjak iz Vrhovine je putem treće osobe poručio riječi prijetnje jednom doktoru. Spomenuti liječnik je upoznat s tim da je mogao podnijeti prijedlog za kazneni progon, no on je to odbio - kazala je za 24sata glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o dr. Milinoviću, on je odbio da se kazneno progoni osoba koja mu je zaprijetila, a riječ je o tetku preminule mlade majke.

Zbog obljetnice postrojbe sad su u svađi 'Vukovi' i Milanović
Zbog obljetnice postrojbe sad su u svađi 'Vukovi' i Milanović

Od prijateljice preminule čuli smo da je nesretna žena završila u OB Gospić u sedmom mjesecu trudnoće:

- Zaprimljena je u bolnicu radi bolova i ležala je tamo dva tjedna. Bila je na antibioticima radi upala koje je imala. Potom je puštena kući. Trebala je roditi 22. studenoga, no zbog bolova je opet otišla ranije u bolnicu. Strašno je što joj se dogodilo, njen muž je u šoku, ima sad novorođenče i doma troje male djece od dvije, tri i četiri godine- kazala nam je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag