Obavijesti

News

Komentari 83

Roditelji sestara Filipović: Mi nemamo snage, dokle više tako

Roditelji sestara Filipović: Mi nemamo snage, dokle više tako
4

Optužnica protiv Roberta Žaje, kojega terete da je 2006. kraj Rijeke skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule Gordana i Višnja Filipović, još nije pravomoćna

VIDEO

Nažalost, pravo i pravda nisu isto. Očito je da kod nas moćnici uspijevaju, a onaj tko nema nek’ se pokrije po ušima i šuti. Djecu nam ništa neće moći vratiti, rekla je Ljubica Filipović.

Da zbog zahtjeva branitelja za izdvajanjem nezakonitih dokaza optužnica protiv Roberta Žaje nije potvrđena saznala je iz medija.

- Mi smo se borili koliko smo mogli i došli smo dokle smo došli. Ja više nemam snage nizašto - rekla je Ljubica Filipović.

Saša Jelušić i Goran Marjanović, odvjetnici Roberta Žaje, uložili su prijedlog za izdvajanjem nezakonitih dokaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Organi progona donijeli su zaključak pa se sad svim sredstvima nastoje tome prilagoditi - rekao nam je odvjetnik Goran Marjanović. Napominje da su već ranije tražili izuzeće Vlahe Orepića i svih istražitelja.

- Ne zato što bi oni bili kompromitirani, nego zato što su bili podređeni Orepiću koji je, dok je bio ministar unutarnjih poslova, vjerojatno kako bi dobio političke poene, na televiziji govorio što je pokazao detektor laži - priča nam Marjanović ističući kako to upozorava na pristranost.

Navodi kako se detektor laži uopće ne može koristiti kao dokaz i smatra kako se iz toga vidi pristranost u fazi istrage. Glavna teza obrane je kako nema konkretnih dokaza da je Žaja bio taj koji je skrivio prometnu nesreću.

- Nema dokaza iz kojih bi se dalo zaključiti da je baš auto koji je on koristio sudjelovao u tome niti da je on bio za volanom u trenutku nesreće - tvrdi odvjetnik Marjanović.

Zahtjev obrane razmotrit će tročlano vijeće Općinskog suda u Rijeci. Nakon što donese pravomoćnu odluku razmotrit će osnovanost optužnice koju je ODO u Rijeci protiv Žaje podiglo u lipnju ove godine.

Podsjećamo, zahvaljujući upornosti roditelja Filipović, bivši ministar Vlaho Orepić naložio je ponovnu istragu te je na desetogodišnjicu tragedije uhićen građevinar Robert Žaja (47) iz Mavrinaca kraj Rijeke.

Sestre Filipović su 15. prosinca 2006. s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. U 20.25 sati kraj Inine benzinske postaje u Čavlima Toyota se, izbjegavajući sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom, prevrnula. Prilikom prevrtanja Višnja (22) je poginula, a mlađa sestra Gordana (18) dan kasnije podlegla je teškim ozljedama. Mladići, Stipe Maričić, Ante Petohlep i Gordanin dečko Ivan Šćulac, koji su bili s njima u autu, imali su sreće te su preživjeli. Sva tadašnja policijska izvješća upućivala su na to da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clia koji je pobjegao s mjesta nesreće. Svjedoci su pak tvrdili da je “fantomski” vozač, koji je potom netragom nestao, izašao s autoceste na čvoru Čavle.     

‘Suprug je četiri puta bio na razgovoru kod Boga’

Dragutin Filipović ima velikih zdravstvenih problema nakon što je 15. siječnja 2017. godine imao infarkt. Potom je bio u komi, ugrađene su mu premosnice...

- Suprug je četiri puta bio na razgovoru kod Boga, ali mu je rečeno da se mora vratiti - rekla je Ljubica Filipović. Neutješni roditelji djevojaka lani su nam rekli da se istraga ponovno pokrenula tek kad ih je primio bivši ministar policije Vlaho Orepić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...