Obavijesti

News

Komentari 172

Roditelji u Slunju traže Anne: Želimo znati što je bilo s njom

Roditelji u Slunju traže Anne: Želimo znati što je bilo s njom
5

Nestalu Francuskinju Anne-Cecile Pinel (23) u Hrvatsku su došli tražiti njezini roditelji i prijatelji. Anneina majka Ghislaine šokirala se vidjevši pustoš kraj Primišlja

VIDEO

Željeli smo doći ovdje i vidjeti mjesto gdje su posljednji put vidjeli našu kćer. Ne gubimo nadu, ali želimo znati što joj se desilo, govore roditelji nestale Anne-Cecile Pinel (23) hodajući gore-dolje malom lokalnom cestom koja vodi od Primišlja prema Tržiću Tounjskom.

Njihova agonija traje od 21. srpnja kad se njihovoj kćeri kraj Slunja gubi svaki trag. Do sada su grozničavo u svojem francuskom domu bdjeli kraj telefona čekajući da zazvoni te da im neki glas s druge strane žice kaže kako su pronašli Anne i da se vraća kući. No muk i šutnju nisu više mogli izdržati te su se s još šest Anneinih prijatelja zaputili u Hrvatsku nastojeći saznati istinu o njezinu misterioznom nestanku. Ghislaine i Michel Pinel u Hrvatsku su s dvoje prijatelja stigli u nedjelju kako bi pokušali doznati nešto više o nestanku svoje mlađe kćeri.

Majku šokirala pustoš kraj Primišlja

Prvi dan su odsjeli u hotelu u Zagrebu i posjetili francusku ambasadu, dok su jučer ujutro obišli policijsku postaju u Karlovcu kako bi doznali ima li policija kakvih novih informacija o istrazi. Kako je njihova kći bila na festivalu psihodelične glazbe Momento Demento u Primišlju, roditelji su jučer s nama posjetili i to mjesto.

Čim je stigla na mjesto događaja, majka nam je rekla da je iznenađena i šokirana koliko je lokacija izolirana i divlja.

- To je golemo područje i ne mogu vjerovati da se jedan festival organizira na području u čijoj su blizini mine. Još sam u šoku i ne mogu doći k sebi. Molimo se da sve bude u redu - govori nam Ghislaine, majka nestale Francuskinje Anne, glasom nabijenim ogorčenjem i tugom.

U kampu uz samu Mrežnicu sastali su se sa šestero prijatelja Anne Cecile koji su prošle srijede stigli u Hrvatsku kako bi pomogli u potrazi. Dok će roditelji najvjerojatnije već danas otputovati za Francusku, njezini prijatelji će nastaviti potragu.

Prijatelji će obići sve gradove i oblijepiti ih plakatima

Planiraju obići sve veće gradove te ih oblijepiti plakatima s njezinom fotografijom. Svratit će, kažu, i do susjedne BiH, čija je granica relativno blizu mjesta nestanka. Njezini prijatelji su nam rekli da je mlada studentica arhitekture i urbanizma dugo planirala ovogodišnje i prvo proputovanje festivalima. Prije nego što je s prijateljicom Roxane došla u Hrvatsku, bila je u Njemačkoj i Češkoj. Iz Češke se 18. srpnja posljednji put javila majci SMS-om.

Njezini roditelji naglašavaju kako je njihova kći bila prilično samostalna i neovisna te se nije imala običaj svaki dan javljati. No nikad nije prošlo više od 14 dana da se ne javi.

- Oduvijek je težila da sama plaća svoje račune i da se brine o sebi. Zato se baš nije puno javljala i pričala o svojim avanturama. Ali nikad nije bila problematična - govore nam očajni roditelji koji više ne znaju što da rade i što da misle.

21. srpnja Anne se gubi svaki trag

Večer prije kobnog 21. srpnja, kad joj se izgubio svaki trag, Anne je cijelu noć plesala kod glavne pozornice. Ujutro u 9 sati s prijateljicom Roxanne našla se kraj svojeg crnog kombija koji je preuredila u kamper.

- Uzela je malu torbicu u kojoj je bila bočica vode i mobitel, te novčanik bez dokumenata i novca. Rekla je da želi prošetati i otišla cestom prema Tržiću. Djelovala je malo čudno, ali i ostale dane znala ići prošetati pa mi to nije bilo ništa neobično - govori rekla nam njezina potresena prijateljica Roxanne.

Svjedoci su je sat vremena poslije posljednji put vidjeli kraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom. 

Pronašli torbicu u napuštenoj kući

Nekoliko stotina metara dalje nalazi se stara napuštena ruševna kuća u kojoj su pripadnici HGSS-a pronašli torbicu s njezinim stvarima, no mladoj se Francuskinji izgubio svaki trag. Prijatelji otkrivaju kako je nakon hrvatskog festivala planirala otići na nekoliko dana u Francusku kako bi se javila roditeljima, a nakon toga otići na festival Boom u Portugalu za koji je već kupila karte. Prijatelji je opisuju kao jako dragu djevojku koja je rado pričala s ljudima.

Voljela je, tvrde, upoznavati nove ljude i s njima razgovarati. Otkrili su nam da je nekad djelovala i preljubazno te da nikad nije bila gruba, bez obzira na to koliko joj netko dosađivao, nego je bila jako pristupačna.

- Baš je trenutačno radila na nekom projektu Eko sela za fakultet, a živjela je u kampusu u Aubervilleu na području Lyona - govore prijatelji.

Teren na kojem je nestala je opasan

Mladić koji vrlo dobro poznaje taj kraj rekao nam je kako je vrlo nezahvalno udaljavati se s područja gdje je festival.

- Osim što su na samo nekoliko kilometara mine, ovo područje je brdovito, puno vrtača, odnosno rupa u zemlji koje mogu biti prekrivene raslinjem. Poznajem jako dobro ovaj dio, no čak i kad idem u šumu brati gljive, moram jako paziti gdje ću se kretati jer se vrlo lako izgubiti - rekao nam je dobar poznavatelj ovog terena.

Svi su se uključili u potragu

I policijska uprava Karlovačka potvrdila nam je da su u potragu od samog početka uključeni i zagrebački te karlovački policajci, interventna i Specijalna policija, HGSS, HV, lovačka društva, a angažiran je i helikopter. Iako do sada ništa ne upućuje na to da bi njezin nestanak bio povezan s kaznenim djelom, policajci i dalje rade krim istragu kako bi rasvijetlili sve okolnosti njezina nestanka. Surađuju s Interpolom i francuskom policijom. Iz veleposlanstva Francuske kratko su nam odgovorili kako su od trenutka prijave nestanka u kontaktu s roditeljima, i da surađuju s lokalnim vlastima. Kako se radi o francuskoj državljanki, uključeno je i francusko pravosuđe.

Roditeljima se zadnji put javila SMS-om iz Češke

Posljednji put nestala Anne se roditeljima javila 18. srpnja, i to SMS-om. Najavila im je da je za dva dana festival u Hrvatskoj

- Helloooo iz Češke Republike!! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival! Procurila nam je tekućina za hlađenje, ima dva dana, na malom planinskom graničnom prijelazu, pa smo morali stati počistiti i zamijeniti - napisala je u posljednjoj poruci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao