Obavijesti

News

Komentari 46

Rojsova tvrtka dužna državi: Mogu se naplatiti od kamiona

Rojsova tvrtka dužna državi: Mogu se naplatiti od kamiona
1

Stečajni postupak nad Markuševec gradnjom otvoren je prošle godine u srpnju, a uslijedio je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016.

VIDEO

Stečajni upravitelj građevinske tvrtke Markuševec gradnje, čiji je osnivač umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, predao je izvješće u kojem se navodi da država kao vjerovnik od te tvrtke ukupno potražuje oko 1,2 milijuna kuna, ali i da je jedina imovina od koje se država može naplatiti dva Mercedesova kamiona za prijevoz rasutih tereta za koje se "ne zna gdje se nalaze i kod koga su u posjedu".

Stoga, stečajni upravitelj navodi kako će u idućem razdoblju zatražiti angažiranje MUP-a u pronalasku kamiona Rojsove tvrtke te "ustrajati u zahtjevima prema bivšem zakonskom zastupniku za dostavu podataka o vozilima - gdje se nalaze i u čijem su posjedu".

Navodi i da je od bivšeg direktora Mladena Pešorde već zatražio te podatke, ali ih u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka nije dobio.

Izvješće je uslijedilo nakon što su lani u studenome bile utvrđene tražbine vjerovnika Markuševec gradnje u ukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna među kojima su najveće one od Ministarstva financija – porezne uprave od 799.983 kune te Ministarstva državne imovine od nešto više od 400.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stečajni postupak nad Markuševec gradnjom otvoren je prošle godine u srpnju, a uslijedio je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodilo se i da ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i otvorene račune i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Markuševec gradnja osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodi se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostaloga, promidžba, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...