Obavijesti

News

Komentari 1

Ronioci očistili more kraj Bakra, izvukli su gume, staklo, plastiku

Ronioci očistili more kraj Bakra, izvukli su gume, staklo, plastiku
9

Akcija se provodila u cilju uklanjanja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa u organizaciji Agencije Promocije ronjenja

VIDEO

U sklopu Eko patrole 2021. – Kvarner, u subotu je održana ekološka akcija čišćenja podmorja u Bakru. Ova akcija od velikog je značaja za taj grad jer su u akciji sudjelovali ronioci iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a čistili su područje od Nove Rive do Luke.

Ekološka akcija čišćenja podmorja održana je u organizaciji Agencije Promocija ronjenja suradnji sa Sportsko pomorskim društvom Luben Bakar, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkim centrom Marco Polo pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Turističke zajednice Grada Bakra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz veliku podršku i potporu INA d.d u cilju očuvanja ljepota i čistoće Jadranskog mora.

- Grad Bakar s velikim zadovoljstvom podržava različite eko akcije te pruža podršku i brojnim Udrugama na području našeg grada koje su vrlo aktivne u akcijama čišćenja, kako šetnica tako i podmorja te redovito sudjelujemo u akciji Zelena čistka. Na tragu toga Grad Bakar ulaže i značajna sredstva u pripremu različitih projekata, a između ostalog i dugo očekivani projekt kanalizacije i kolektora koji uskoro kreće u provedbu što će zasigurno doprinijeti poboljšanju kvalitete mora u Bakarskom zaljevu. Treba naglasiti da s novom morskom šetnicom, novouređenim parkom Banj, povijesnom tunerom, budućim kupalištem, muzejom i brojnim projektima koji se pokreću, Bakar polako, ali sigurno okreće svoju stranicu ekološki osviještenog grada sa sadržajima koji će u budućnosti mamiti brojne posjetitelje i upotpuniti turističku priču grada u najljepšem fjordu na Jadranu - istaknuo je Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Akcija se provodila u cilju uklanjanja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja čistoće mora i podmorja, a ujedno i ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja.

U akciju čišćenja podmorja u Bakru uključili su se ronioci SPD Luben Bakar, RK HRVI Nemo-Adriatic, DVD Trnje, DC Marco Polo, RK AdriatiCro Jastrebarsko te DVD Bakar koji su iz mora izvukli različiti otpad, najviše plastike, zatim gume i stakla.

- Ovo je jedna hvalevrijedna akcija čišćenja podmorja u kojoj smo zajedničkim snagama izvukli iz mora sve one stvari i predmete koji tu ne pripadaju; gume, staklo, plastiku. Nakon okupljanja ispred prostorija SPD Luben, Bakar krenuli smo na odabranu lokaciju na potezu između nove Rive i Luke gdje su ronioci u dvosatnoj akciji izvukli različiti otpad. Vrlo rado sudjelujmo u svima akcijama čišćenja podmorja kako bi očuvali ljepote našeg podmorja - istaknuo je Franjo Vicić, voditelj ronilačke sekcije SPD Luben.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...