News

Komentari 19

Ronioci planiraju na otoku Visu ukloniti oko deset tona otpada

Ronioci planiraju na otoku Visu ukloniti oko deset tona otpada

Tri dana 60 ronioca će čistiti podmorje kog otoka Visa. Plan je ukloniti skoro deset tona smeća, a ovo im nije prva takva akcija čišćenja

Volonterska ronilačka ekološka akcija Think Green otvorena je u subotu u Visu gdje će tri dana 60 ronioca čistiti podmorje, a plan im je ukloniti gotovo deset tona otpada, priopćio je u subotu organizator.

Riječ je o 22. akciji Think Green koju organizira Ronilački klub "Roniti se mora" iz Zagreba u partnerstvu  s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, National geographic Hrvatska i CIOS grupom.

Ronioci iz zagrebačkog kluba će uz pomoć Udruge podvodnih aktivnosti (UPA ) Rostrum - Split i Ronilačkog kluba Roniti se mora - Šibenik počistiti gradsku rivu, luku i plažu u Visu gdje će od 19. do 21. lipnja još jednom podignuti svoju zastavu Think Green.

Ronilački klub 'Roniti se mora' već deset godina organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.