Obavijesti

News

Komentari 19

Ručna bomba ubila lovca (52); Uzelac na suđenju: Nisam kriv

Ručna bomba ubila lovca (52); Uzelac na suđenju: Nisam kriv
1

U Karlovcu je počelo suđenje Milanu Uzelcu (47). Terete ga da je lani postavio ručnu bombu u krošnju stabla u Počitelju kraj Gospića. Poginuo je Milan Matić (52)

VIDEO

Razlog nije nacionalna netrpeljivost, nego je problem u tome što su lovci htjeli slobodno lovište 20 metara od Uzelčeve kuće, rekao je odvjetnik Ljubiša Drageljević.

On brani Milana Uzelca (47), kojem je u četvrtak počelo suđenje na karlovačkom Županijskom sudu. Terete ga da je prošle godine u srpnju u krošnju drveća kraj improvizirane čeke u mjestu Počitelj kraj Gospića postavio ručnu bombu M-50. Također, tereti ga se i da je u namjeri da ugrozi sigurnost ljudi iz bombe djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu. 

Od bombe je 18. srpnja oko 19 sati poginuo lovac Milan Matić (52) iz Ličkog Ribnika. Pomaknuo je granu i bomba je eksplodirala, a Matić je na mjestu preminuo. Tijelo su pronašli idućeg dana.

Stavio je bombu kao upozorenje, ali nije izvukao osigurač; Uzelčev odvjetnik

Uzelac je na sudu rekao kako se ne osjeća krivim. Srbin povratnik sam je živio u napuštenom selu Njegovani. Svjedoci su potvrdili da je bio ogorčen na lovce i da je Matiću srušio čeku. Rekli su i da se Uzelac sukobio s lovcima jer mu je smetalo što idu u lov kraj njegove kuće.

Drageljević je rekao kako je Uzelac još u istrazi priznao da je postavio bombu, ali tada je rekao da osigurač nije izvadio.

- Pitanje je svrha namjere. Priznao je da je tamo stavio bombu, ali u svrhu upozorenja. Tvrdi da nije izvadio osigurač, a vještak kaže da jest. To treba utvrditi. Upitno je i je li oštećeni nekom radnjom aktivirao bombu - rekao je Drageljević.

Sudski vještak balističar rekao je kako osigurač bombe nisu našli na mjestu nesreće. No dodao je da su teren usko pretraživali zbog obližnjeg miniranog područja. Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane da se obavi rekonstrukcija uz prisustvo medicinskog i balističkog vještaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...