Obavijesti

News

Komentari 322

Rusi tenkovima sravnili gradić Novosvitlivku, sve su uništili

Rusi tenkovima sravnili gradić Novosvitlivku, sve su uništili
5

Vojni glasnogovornik Andrij Lisenko rekao je novinarima u Kijevu da su tenkovi ušli u gradić te da su otvorili vatru na svaku kuću. Ne zna se kad je bio napad

VIDEO

Ruski tenkovi sravnili su sa zemljom mali pogranični gradić Novosvitlivku na granici s Rusijom.

Ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko rekao je novinarima u Kijevu da su tenkovi ušli u gradić te da su otvorili vatru na svaku kuću, javlja The Guardian.

-Imamo informacije da su praktički sve kuće uništene - rekao je ne navodeći kada se dogodio taj napad.

Pobunjenici su nastavili napredovanje prema istoku zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Nastavlja se izravna vojna agresija Ruske Federacije na istoku Ukrajine. Rusi i dalje šalju vojnu opremu i 'plaćenike- objavilo je ukrajinsko Vijeće za obranu i sigurnost na Twitteru.

Ukrajinske i ruske novinske agencije javile su da su najmanje dva civila poginula u novom granatiranju Donjecka te da je ukrajinska vojska obnovila ofenzivu u regiji Luganjska.

'Nije u ničijem interesu novi rat na našem kontinentu'

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ocijenio je u subotu razvoj događaja u Ukrajini dramatičnim, upozorivši da bi, ako se tako nastavi, moglo doći do točke s koje nema povratka. Barroso je dodao da "još nije kasno za političko rješenje" ukrajinske krize.

-Spremni smo poduzeti snažne i jasne mjere, a istodobno ostavljamo vrata otvorenima za diplomatsko rješenje. Nije u ničijem interesu novi rat na našem kontinentu, novi sukob. To naprosto nije način na koji se trebaju ponašati odgovorne, ponosne nacije u 21. stoljeću. Nitko ne podcjenjuje zabrinutost Rusije, ali političke razlike moraju se rješavati političkim sredstvima - rekao je Barroso.

Porošenko je sa svoje strane rekao da Ukrajina "želi mir, a ne rat", istaknuvši poput Barrosa, da je blizu točka s koje nema povratka.

-Danas govorimo o sudbini Ukrajine, ali sutra bi mogla biti riječ o sigurnosti i stabilnosti Europe -rekao je Porošenko.

'Tražimo od Rusije da prekine neprijateljstva i dostavu oružja i ljudi' 

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton u subotu je na neslužbenom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica u Milanu pozvala Rusiju da zaustavi "najnoviju agresiju" na Ukrajinu. Dodala je kako će Europska unija u krajnjem slučaju razmotriti mogućnost još oštrijih sankcija prema Rusiji.

-Tražimo od Rusije da prekine neprijateljstva i dostavu oružja i ljudi u zonu sukoba te da povuče svoje snage iz Ukrajine. Potrebno je trajno rješenje koje poštuje suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine. Svi su ministri izrazili svoju duboku zabrinutost po pitanju najnovije agresije regularnih ruskih trupa na Ukrajinu -rekla je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1