News

Komentari 0

Rusi uhitili estonskog konzula, primio ''tajne dokumente''

Rusi uhitili estonskog konzula, primio ''tajne dokumente''

U travnju, ukrajinski konzul u Sankt Peterburgu, Aleksandar Sosoniuk, uhićen je jer je pokušao doći do tajnih informacija i zamoljen je da napusti ruski teritorij

Estonski konzul u Sankt Peterburgu priveden je jer je primio "tajne dokumente", objavila je u utorak ruska tajna služba FSB.

"FSB je uhitio na djelu estonskog diplomata i konzula u Sankt Peterburgu, Marta Lattea, dok je primao tajne dokumente od ruskog državljanina", priopćio je u utorak FSB, prenijele su ruske novinske agencije.

"To nije u skladu s diplomatskim statusom i očito je neprijateljsko prema Rusiji. Protiv stranog diplomata bit će poduzete mjere u skladu s međunarodnim pravom". 

To je nova u nizu špijunskih afera između Moskve i Zapada zadnjih godina, koje prate jačanje napetosti od ruske aneksije Krima 2014.

U travnju, ukrajinski konzul u Sankt Peterburgu, Aleksandar Sosoniuk, uhićen je jer je pokušao doći do tajnih informacija i zamoljen je da napusti ruski teritorij.

Rusija je optužena za višestruke špijunske afere u više europskih zemalja, koje su dovele do međusobnog protjerivanja diplomata.

Najčitaniji članci