Obavijesti

News

Komentari 203

U Ukrajinu stigli prvi poljski tenkovi Leopard 2, Rusi prestali slati naftu prema Poljskoj

U Ukrajinu stigli prvi poljski tenkovi Leopard 2, Rusi prestali slati naftu prema Poljskoj

Prošlo je 367 dana otkad je Vladimir Putin naredio trupama da napadnu Ukrajinu. Pompozno su najavljivali kako će Kijev past kroz nekoliko dana, maksimalno tjedana, ali... Nove ofenzive očekuju se na proljeće

Najvažniji događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.33

Ukrajina: Razmatramo ponovni izvoz struje ako mreža nastavi biti stabilna

Ukrajinska opskrba električnom energijom se stabilizirala, što znači da planirana smanjenja možda neće biti potrebna, rekao je ministar energetike Herman Haluschenko u subotu.

Kyiv Independent piše da bi Ukrajina čak mogla razmotriti ponovno pokretanje izvoza električne energije u Europu, koji je obustavljen nakon što je Rusija počela napadati ukrajinske elektrane i mrežu s valovima raketnih i bespilotnih napada u listopadu.

22.11

Rusija: Zapad je htio ucijeniti članice G20, ali nije uspio

Rusija je u subotu optužila zapad da je "destabilizirao" samit G20 u Indiji pokušavajući "ucjenom" nametnuti usvajanje paragrafa o Ukrajini u zajedničkoj izjavi, što se nije dogodilo zbog razlika u stajalištima.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.55

Zelenski: Rusija trenutno okupira 1877 ukrajinskih naselja i gradova

Ruske snage trenutno okupiraju 1877 ukrajinskih gradova i sela, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, govoreći online na događaju solidarnosti njemačke vlade s Ukrajinom u subotu.

Kaže kako je od 7. prosinca Ukrajina oslobodila 1888 naselja.

- Borimo se na ukrajinskom tlu za ono bez čega ne možete zamisliti svoj život. Ovo je temeljna sigurnost, to je sloboda i život pod zakonom, to je ljudsko dostojanstvo i pravo svake osobe i zajednice na poštovanje sebe, to je radost života u obitelji i mogućnost sanjanja o sigurnoj i slobodnoj budućnosti za tvoju djecu - rekao je Zelenski u svom govoru.

20.28

Hrvatska šalje 14 helikoptera u Ukrajinu

Hrvatska je započela operaciju slanja 14 transportnih helikoptera u Ukrajinu, doznaje Jutarnji list.

Radi se o dvanaest helikoptera MI 8 MTV-1 i dva helikoptera MI 8 T, koji su izdvojeni iz Oružanih snaga RH te su krenule pripreme za njihov transport.

19.39

Šef Wagnera: Zauzeli smo još jedno selo kod Bahmuta

Šef ruske plaćeničke paravojne skupine Wagner Jevgenij Prigožin rekao je da su njegove snage u subotu zauzele selo Jahidne, sjeverno od Bahmuta u istočnoj Ukrajini.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 203