News

Komentari 62

Rusija bijesna: Ukrajinski odred je ubio ljude na našem teritoriju s NATO oružjem! To su teroristi!

Rusija bijesna: Ukrajinski odred je ubio ljude na našem teritoriju s NATO oružjem! To su teroristi!

Očito je da će se specijalna vojna operacija nastaviti sve dok se u potpunosti ne završe zadaće denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, poručuju iz Kremlja.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da su dva ubojstva u regiji Brjansk izvršena uz pomoć NATO oružja, javlja ruska Gazeta.

- Ukrajinski dužnosnici opetovano su priznali da sve svoje akcije provode uz odobrenje i potporu Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a. Ukrajinski diverzanti počinili su nečuveni teroristički čin, koji oštro osuđujemo. Teroristi su ušli na ruski teritorij, ubili dva civila i teško ranili 11-godišnjeg dječaka. Ubojstva u regiji Brjansk počinjena su NATO oružjem. U tom smislu postavlja se prirodno pitanje kvalifikacije ovih država kao suučesnika u takvim zločinima i pokrovitelja terorizma. - stoji u izvještaju.

Gazeta piše i da su ruske vlasti pokrenule istragu o tome što se dogodilo, a sam zločin "neće proći nekažnjeno".

Jučer je guverner regije Brjansk, Aleksandar Bogomaz kazao da se ukrajinska skupina infiltrirala na područje ruske regije iz Ukrajine. Prema njegovim riječima, diverzanti su pucali na automobil.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je incident terorističkim napadom iza kojeg stoje "neonacisti i njihovi gospodari".

On je danas na izvanrednom sastanku razgovarao sa stalnim članovima Vijeća sigurnosti zemlje o mjerama za protuterorističku zaštitu objekata koji su u nadležnosti agencija za provođenje zakona, javlja ruska Lenta.

"Danas imamo jedno, ali vrlo važno pitanje - o mjerama za protuterorističku zaštitu objekata u nadležnosti agencija za provođenje zakona", rekao je Putin na otvaranju sastanka s Vijećem sigurnosti.

Što se točno dogodilo u Brjansku, ostaje misterij. Razni instituti i analitičari još ne mogu potvrditi tko stoji iza napada i je li možda sve 'namješteno' iz Moskve kao izgovor za eskalaciju.

Savjetnik Zelenskog Mihajlo Podoljak poručio je kako je riječ o unutarnjim ruskim sukobima s kojima Ukrajina nema veze. 

Odgovornost za napad preuzela je ruska skupina boraca koja se protivi invaziji na Ukrajinu. 

- Nisam vidio djecu, ali bio je jedan ozlijeđeni graničar - kazao je anonimni borac koji je dodao da je njihov cilj bio širiti pobunu.

Rusija tvrdi kako je Kijev bio upoznat sa svim detaljima napada.

Je li ukrajinska obavještajna služba znala da će do napada doći, ako iza njega, kako se sad čini, stoje ruska dobrovoljna skupina koja ratuje na strani Ukrajine, pokazat će vrijeme...

- Sve ove godine “kolektivni Zapad”, koji je njegovao neonacistički kijevski režim, učinio ga je poslušnim instrumentom kojim uzaludno pokušava nanijeti strateški poraz Rusiji. Zapadne zemlje danas traže da Kijev nastavi ofenzivne operacije i okupaciju teritorija novih ruskih regija (podsjećamo da su regije ilegalno pripojili nakon referenduma kojeg nitko ne priznaje, gdje su ljudima dolazili vojnici po glasove na vrata), iako shvaćaju da su takvi planovi osuđeni na propast. Nije ih briga što su cijena takve politike životi tisuća nevinih ljudi. Očito je da će se specijalna vojna operacija nastaviti sve dok se u potpunosti ne završe zadaće denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine i otklanjanja sigurnosnih prijetnji koje dolaze s njenog teritorija - stoji u izvještaju ruskog ministarstva.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci