Obavijesti

News

Komentari 12

Rusija odbacuje optužbe SAD-a o korištenju kemijskog oružja

Rusija odbacuje optužbe SAD-a o korištenju kemijskog oružja
1

Na hitnom sastanku Vijeća sigurnosti organiziranom na njegov zahtjev, ruski veleposlanik u UN-u Vasilij Nebenzja ocijenio je da je američki državni tajnik Rex Tillerson dao "proizvoljne izjave"

VIDEO

Rusija je odbacila u utorak u UN-u nove američke "proizvoljne" optužbe o korištenju kemijskog oružja od strane sirijskog režima i napala ponovljenim prijedlogom o novom "doista nezavisnom" mehanizmu međunarodne istrage.

Na hitnom sastanku Vijeća sigurnosti organiziranom na njegov zahtjev, ruski veleposlanik u UN-u Vasilij Nebenzja ocijenio je da je američki državni tajnik Rex Tillerson dao "proizvoljne izjave" protiv sirijskog režima, prenoseći na Damask odgovornost za novi navodni kemijski napad na pobunjeničku enklavu istočna Guta i "pokušavajući kompromitirati i Rusiju".

"Nije li čudno da se ta epizoda, koju tek treba potvrditi, vremenski poklopila sa sastankom u Parizu" o kemijskom oružju, upitao je ruski veleposlanik. "To je čudna podudarnost".

Na sastanku je iznio i ideju o "novom međunarodnom tijelu za istrage" o korištenju kemijskog oružja u Siriji koje bi zamijenilo Zajednički istražni mehanizam u Siriji čiji mandat nije obnovljen upravo zbog ruskog veta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Želimo se izdići iznad nesuglasica i predložiti da se uspostavi novo međunarodno istražno tijelo koje će utvrditi činjenice na temelju detaljnih i nepobitnih dokaza dobivenih transparentnim i pouzdanim metodama tako da Vijeće sigurnosti može identificirati one koji su odgovorni za uporabu otrova kao oružja", rekao je Nebezja, a prenijela ruska agencija TASS. 

Osim toga, Rusija je predstavila i nacrt rezolucije kojom se zalaže za osnivanje tog novog mehanizma koji bi bio "doista nepristran, nezavisan, profesionalan i vjerodostojan".

Američka veleposlanica pri UN-u Nikky Haley smjesta je dala naslutiti da ruski prijedlog nema nikakvih izgleda za usvajanje.

"Nećemo prihvatiti nijedan ruski prijedlog koji minira našu sposobnost utvrđivanja istine ili dovodi u pitanje nezavisnu i nepristranu istragu", kazala je ona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a