Obavijesti

News

Komentari 0

Rusija prisiljena platiti kamate na državne obveznice u rubljima

Rusija prisiljena platiti kamate na državne obveznice u rubljima

Rusija je trebala platiti kuponske kamate na državne euroobveznice koje dospijevaju na naplatu ove odnosno 2042. godine. Inozemna banka odbila je nalog Rusije da uplati 649,2 milijuna dolara kuponskih kamata

VIDEO

Rusko ministarstvo financija objavilo je u srijedu da je bilo prisiljeno platiti kuponske kamate na dvije državne euroobveznice u rubljima budući da je inozemna banka odbila obraditi njihov nalog o plaćanju u dolarima.

Inozemna banka odbila je nalog Rusije da uplati 649,2 milijuna dolara kuponskih kamata na dvije državne obveznice, a nije obradila ni plaćanje glavnice euroobveznice koja dospijeva na naplatu u ovoj godini, istaknuli su u ministarstvu, ne navodeći o kojoj je banci riječ.

Rusija je trebala platiti kuponske kamate na državne euroobveznice koje dospijevaju na naplatu ove odnosno 2042. godine.

Iz ruskog ministarstva financija poručili su da bi inozemnim vlasnicima dvije euroobveznice mogli konvertirati rublje u inozemne valute kada im ponovo bude omogućen pristup zamrznutim deviznim rezervama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako dužnik ne vrati iznos u ugovorom utvrđenoj valuti, smatra se da nije sposoban podmirivati svoje financijske obaveze.

Od početka invazije SAD i njegovi saveznici zamrznuli su polovinu od ukupno 640 milijardi dolara ruskih deviznih i zlatnih rezervi, napominje Reuters.

Imovina ruske središnje banke u američkim bankama zamrznuta je ubrzo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, a njezinu eventualnu upotrebu za plaćanje kuponskih kamata na državne obveznice odobravalo je američko ministarstvo financija.

Glasnogovornik američkog ministarstva financija objavio je u ponedjeljak da su potpuno blokirali pristup Rusije deviznim rezervama.

- Rusija sada mora odlučiti hoće li nastaviti crpiti preostale dragocjene rezerve i nove prihode koji joj stižu ili pokazati da kao dužnik ne može podmirivati svoje financijske obaveze - rekao je u glasnogovornik američkog ministarstva.

Neimenovani izvor izjavio je za Reuters da je ministarstvo stopiralo obradu plaćanja u JPMorgan Chase & Cou, banci korespondentu.

Banka-korespondent obrađuje ruske uplate kuponskih kamata, šaljući ih banci-isplatitelju koja novac raspoređuje vlasnicima obveznica u inozemstvu, objašnjava Reuters.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović