Obavijesti

News

Komentari 21

Rusija žestoko zaprijetila nakon napada dronovima. Oglasio se i Putin: 'Žele nas isprovocirati...'

Rusija žestoko zaprijetila nakon napada dronovima. Oglasio se i Putin: 'Žele nas isprovocirati...'

Ruski predsjednik Vladimir Putin se također oglasio te je istaknuo da je napad bio usmjeren na civilne mete i da će zbog toga biti ojačana protuzračna obrana u glavnom gradu

Rusko ministarstvo obrane oglasilo se o napadima dronovima na Moskvu u utorak. Kako tvrde, za napadde su okrivili Ukrajinu.

- Kijevski režim pokrenuo je teroristički napad bespilotnim letjelicama na ciljeve u Moskvi - priopćeno je iz ministarstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ukupno je osam bespilotnih letjelica sudjelovalo u napadu, navode Rusi, a sve su letjelice pogođene. Kako navode, pet je oboreno iz kompleksa protuzračnih topova u moskovskoj regiji, tri su potisnute elektroničkim ratovanjem i odstupile su od zadanih ciljeva.

Ukrajina o napadu na Moskvu: 'Nismo bili uključeni u to, ali baš uživamo u promatranju'
Ukrajina o napadu na Moskvu: 'Nismo bili uključeni u to, ali baš uživamo u promatranju'

Moskva je zaprijetila da bi mogla poduzeti "najoštrije moguće mjere" kao odgovor na napade dronovima.

- Uvjeravanja dužnosnika NATO-a da kijevski režim neće izvoditi udare duboko u ruski teritorij pokazala su se potpuno licemjernim - navodi se u priopženju ruskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi SkyNews.

Wagner mercenary group fighters wave flags on top of a building in an unidentified location

- Rusija zadržava pravo poduzimanja najoštrijih mogućih mjera kao odgovor na terorističke napade kijevskog režima - ističu Rusi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin se također oglasio te je istaknuo da je napad bio usmjeren na civilne mete i da će zbog toga biti ojačana protuzračna obrana u glavnom gradu. Optužio je krivce za napad da pokušavaju “isprovocirati” i “uplašiti” Rusiju.