News

Komentari 47

Rusiju pogodio potres od 7,6 po Richteru: Mogući tsunamiji

Rusiju pogodio potres od 7,6 po Richteru: Mogući tsunamiji

Stanovnici Severo-Kurilska, malog ruskog gradića s oko 2500  stanovnika na sjevernom kraju Kurilskog ostrva, evakuirani su na sigurno nakon što je potres pokrenuo upozorenje za tsunami, piše Russia Today

Potres jačine 7,6 stupnjeva po Richteru pogodio je područje ruskog otoka Sakhalina u Tihom oceanu, a podrhtavanja su se osjetila i u Japanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Epicentar potresa zabilježen je oko 160 kilometara istočno od grada Poronayska i na dubini od 625.9 kilometara. Potres je zabilježen u srijedu oko 13 sati popodne po lokalnom vremenu.

Iako je Američka geološka služba izvijestila kako se radi o potresu jačine 7,6 stupnjeva po Richteru, ruske vlasti izvijestile su kako jačina potresa iznosi 6,3 stupnja po Richteru, piše Associated Press.

- Nisu zabilježene žrtve niti materijalna šteta - priopćilo je nadležno rusko ministarstvo.

U selima i gradovima na otoku podrhtavanje tla nije se prejako osjetilo, zbog dubine potresa, a nije objavljeno niti upozorenje od tsunamija.

Japanske vlasti isto tako su potvrdile kako nema opasnosti od tsunamija, a potres se u Japanu osjetio tek neznatno na otoku Hokkaido i glavnom otoku Honshu. 

No, stanovnici Severo-Kurilska, malog ruskog gradića s oko 2500  stanovnika na sjevernom kraju Kurilskog ostrva, evakuirani su na sigurno nakon što je potres pokrenuo upozorenje za tsunami, piše Russia Today.

Val tsunamija od 50 metara pogodio je otok ne ostavljajući nikakve žrtve ni materijalnu štetu, navele su regionalne službe za hitne slučajeve.

Upozorili su stanovnike da ostanu u sigurnim područjima zbog prijetnje potencijalnog drugog vala.

 

Najčitaniji članci