Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Rušio drvo i usmrtio brata koji je bio u posjetu gluhoj majci...

Čim sam zarezao vrbu, vidio sam da je trula. Tad sam viknuo Milanu, koji je izašao iz dvorišta gurajući tačke, da bježi lijevo, a on se, bogac, izgleda preplašio i krenuo na suprotnu stranu, ispričao nam je Savo

Foto: Željko Rukavina/24sata
19 komentara

Užas što mi se dogodilo. Dva dana i dvije noći gotovo oka nisam sklopio, vrtim film i pokušavam dokučiti što sam trebao napraviti da moj brat ostane živ. Ova tragedija će me progoniti do kraja života. Majka je utučena, i ja sam, rekao nam je Savo (59).

Nesretni Savo u četvrtak u Pivnici Slavonskoj oko 16.30 sati rušio je stablo vrbe ive, a šest godina stariji brat Milan našao se na krivome mjestu te se grana raspadajućeg stabla odlomila i udarila nesretnog Milana. Nažalost, nije mu bilo spasa.

VIROVITICA Pilom je rušio stablo, krošnja mu pala na brata i ubila ga...

Pokojni brat i on ovdje su odrasli s majkom

Obiteljska tragedija prepričava se u mjestu i mještani ne mogu vjerovati da je ta sudbina zadesila braću, koja su bila nerazdvojna. Majka Jelena je neutješna i ne može se pomiriti s činjenicom da će pokopati sina, umjesto da je obrnuto.

Dok smo hodali od kuće u Pivnici Slavonskoj preko ceste, gdje je uz potok Savo tog dana motornom pilom rušio drveća koja su se nagnula nad cestu, on se povremeno okretao u pravcu 88-godišnje majke koja sama živi u kući, udaljenoj dvadesetak kilometara od Virovitice. Savo pokazuje kanal koji je obrastao divljim drvećem i koji vodi u kuću gdje su on i pokojni brat Milan odrasli s majkom.

Foto: Željko Rukavina/24sata

Rekao sam mu 'Bježi lijevo!'

Majku koja je gluha povremeno su posjećivali te se brinuli da ima drva i hranu. Savo kaže da je tog kobnog dana brata zamolio da sjedne uz majku i susjedu koja je tog četvrtka došla njima u posjet.

U međuvremenu je on odlučio srušiti stabla i onda ih tačkama odvesti u dvorište. No stariji brat, koji je tog jutra stigao u rodnu kuću i koji je, prema riječima Save, imao zdravstvenih poteškoća, u jednom trenutku se je ustao i uzeo tačke.

Krenuo je preko ceste prema kanalu kako bi pokupio narezano drveće koje je od jutra “skidao” Savo. Najvjerojatnije mu je htio pomoći kako ne bi cijeli posao oko drveća bio samo na leđima mlađega brata.

- Čim sam zarezao vrbu, vidio sam da je trula. Tad sam viknuo Milanu, koji je izašao iz dvorišta gurajući tačke, da bježi lijevo, a on se, bogac, izgleda preplašio i krenuo na suprotnu stranu, dalje od kanala. Tad se odlomila grana i pala na njega. Nije mu bilo spasa - govori nam očajni čovjek dok smo hodali prema dvorištu u kojemu je sjedila njegova majka, koja je gurnula glavu među dlanove tiho jecajući.

Savo je rekao kako je stigao pet dana prije kobnog događaja, a brat je došao tog jutra.

Možda vas zanima i ovo:
Message