Obavijesti

News

Komentari 21

Ruski kod: Ni pisnuli nisu od uhićenja za pljačku u Splitu...

Ruski kod: Ni pisnuli nisu od uhićenja za pljačku u Splitu...
1

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Georgija Babina Vasiljevića (43) iz Jaroslava i Denisa Ziuzina Nikolajeviča (43) iz Moskve zbog kaznenog djela teške krađe

VIDEO

Dvojica Rusa uhićena u spektakularnoj akciji splitske policije u Podstrani još početkom studenog prošle godine optuženi su za jednako tako spektakularnu provalu u središtu Splita: iz zlatarnice u centru grada pod okriljem noći odnijeli su 6,5 kg nakita vrijednog oko dva mil. kuna!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Georgija Babina Vasiljevića (43) iz Jaroslava i Denisa Ziuzina Nikolajeviča (43) s prebivalištem u Moskvi zbog kaznenog djela teške krađe, za što mogu dobiti od jedne do osam godina zatvora.

Iako su istražitelji nakon uhićenja dvojice Rusa baratali s informacijama o sličnim nedjelima lopovske družine – jer se za trećim članom bande još traga, za sada ništa ne mogu dokazati.

Milijunska krađa u Splitu: 'Nisu smjeli odbaciti čekić u bijegu...'
Milijunska krađa u Splitu: 'Nisu smjeli odbaciti čekić u bijegu...'

Još se sumnja da su dvojica uhićenih provalili u trgovinu satovima u trgovačkom centru na splitskoj periferiji, odakle su odnijeli 20-ak ručnih satova vrijednih oko 1,5 mil. kuna.

Ruse se povezivalo s “poslićima” na području Zagreba, no te sumnje su, zasad, nepotvrđene. 

Provala u splitsku zlatarnicu izazvala je veliku pozornost javnosti zbog drskosti i profesionalizma kojim je obavljena. Nadzorne kamere iz unutrašnjosti zlatarnice snimile su podizanje vanjskih rolo-vrata, zatim su maskirani provalnici velikim čekićem razbili staklo na ulaznim vratima te su zatim potrpali gomilu nakita u torbe.

POGLEDAJTE SNIMKU PLJAČKE

Pokretanje videa...

05:51

Iako je riječ o skučenom prostoru, trojka je djelovala uigrano, znali su što rade te su sve obavili u manje od dvije minute. Napravili su, međutim, i veliku pogrešku, ostavili su čekić u zlatarnici.

Pokazat će se da je taj čekić bio presudan u pronalasku počinitelja. Dvojica “temeljnih” policajaca 1. postaje tijekom idućih dana najzaslužniji su za brzo otkrivanje provalnika. Tako je utvrđeno da su Rusi dva dana prije akcije u zlatarnici u Bauhausu nabavili čekić te dva prijenosna radio uređaja s kojima su komunicirali.

'Misle da je pljačka samo dođeš i uzmeš. Bauštelski se tu radi'
'Misle da je pljačka samo dođeš i uzmeš. Bauštelski se tu radi'

“Sumnjivi” stranci potom su locirani u Strožancu nadomak Splita, gdje su unajmili stan u kojemu su boravili najmanje dva mjeseca. Osam dana nakon provale policija je opkolila naselje gdje su boravili osumnjičeni – dvojica su tamo uhićena.

Treći nije zatečen u stanu, a Ivan Bradarić, pomoćnik načelnika 1. postaje za krim policiju, kasnije je izjavio da znaju o kome je riječ. U stanu je pronađen cijeli plijen iz zlatarnice. 

Dvojica Rusa od uhićenja nisu “pisnuli”. Brane se šutnjom te će vjerojatno tako i ostati do kraja postupka. Ipak se dugo poznaju, rođeni su i odrasli u Jaroslavu.

Poznato je tek da je Vasiljevič u Rusiji osuđen na šest godina zbog krađe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u