Obavijesti

News

Komentari 32

Ruski partizani prijete da će napasti Moskvu: Putinov sustav će biti paraliziran kad udarimo!

Ruski partizani prijete da će napasti Moskvu: Putinov sustav će biti paraliziran kad udarimo!

Ruski partizani, koji su napali snage Kremlja s teritorije Ukrajine, imaju tisuće voljnih da se pridruže njihovim redovima kako bi svrgnuli Vladimira Putina

Partizanska legija "Sloboda Rusije" regrutira Ruse za juriš na Moskvu, prenosi The Times.

Borac legije "Sloboda Rusiji" s pozivnim znakom Cezar izjavio je da ruski partizani, koji su napali snage Kremlja s teritorije Ukrajine, imaju tisuće voljnih da se pridruže njihovim redovima i da će nastaviti s napadima na granici sve dok njihove snage ne budu dovoljno velike za juriš na Moskvu.

Medvedev: Svi britanski dužnosnici koji pomažu Ukrajini su legitimna vojna meta
Medvedev: Svi britanski dužnosnici koji pomažu Ukrajini su legitimna vojna meta

- Imamo ozbiljne mogućnosti. Imamo minobacače, oklopna vozila, Stingere, prijenosne protutenkovske sustave i vrlo učinkovitu bespilotnu izvidničku jedinicu - rekao je.

Prema njegovim riječima, postrojba "Sloboda Rusije" ima veličinu bataljuna (bataljun se obično sastoji od 500-1000 vojnika), ali se planira proširiti kako sve više Rusa shvaća da je moguće boriti se protiv ruskog diktatora Vladimira Putina i pobijediti.

- Nastavit ćemo te pohode sve dok ne dobijemo svoj komad ruskog teritorija da nam se pridruže pravi ruski sinovi i kćeri, pravi domoljubi. Čim se to dogodi, mi ćemo brzo povećati svoju snagu i brojnost, a time će se stati na kraj kampanji Kremlja - izjavio je Cezar.

Kadirov o napadu dronova na Moskvu: 'To su nacisti! Sve ih treba pobiti da ništa ne ostane'
Kadirov o napadu dronova na Moskvu: 'To su nacisti! Sve ih treba pobiti  da ništa ne ostane'

Našalio se da je oružje za njegovu jedinicu kupljeno u online trgovinama AliExpress i eBay, kao i u ruskim vojnim trgovinama.

- Rusko društvo mora shvatiti da oni koji dižu mač također mogu biti ubijeni mačem. Rusko društvo danas ne poštuje diplomaciju, već samo silu. I pokazali smo im svoju silu - komentira.

Osim toga, Cezar je istaknuo da su svi pripadnici njegove jedinice državljani Rusije, ali je priznao da su služili u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Objavila apel za pomoć i otkrila gdje su ranjeni vojnici? Par sati poslije poletjele su ruske rakete
Objavila apel za pomoć i otkrila gdje su ranjeni vojnici? Par sati poslije poletjele su ruske rakete

- Mi nismo banda kriminalaca niti privatna vojna tvrtka poput Wagnera. Borimo se u sastavu ukrajinskih oružanih snaga. Naš glavni cilj i zadatak je zaštita Ukrajine i deokupacija njezinih teritorija. Nakon toga idemo osloboditi našu kuću - rekao je.

Dodao je da je napad na ruski teritorij bio namijenjen podršci planiranoj protuofenzivi Ukrajine. Događaji na teritoriju Rusije djelovali su kao kampanja novačenja i poticanja Rusa da svrgnu Putina prije nego im dođe rat.

- Imamo stalan priljev novaka i on raste. Sve više i više Rusa shvaća da je ovaj rat zločinački i da se mora zaustaviti - komentira.

Legija tvrdi da je politički neutralna organizacija bez ideoloških stavova. Njezin jedini zadatak je rušenje Putinova režima.

Četvero ranjenih u ukrajinskom napadu na ruski grad Šebekino
Četvero ranjenih u ukrajinskom napadu na ruski grad Šebekino

- Ne kažemo da ćemo sutra biti u Moskvi. To će se dogoditi kada ukrajinske oružane snage oslobode Krim. Putinov politički sustav bit će paraliziran porazom na Krimu. Tada ćemo morati zadati razoran udarac Moskvi. To je ono za što se pripremamo - rekao je glasnogovornik političkog krila Legije Aleksej Baranovski.