Obavijesti

News

Komentari 137

Rusko djelovanje: Asad udara po ISIL-u uz Putinovu pomoć

Rusko djelovanje: Asad udara po ISIL-u uz Putinovu pomoć
7

Sirija je priznala da je dobila oružje od Rusije za borbu protiv ISIL-a. Pojačali su napade na Al-Raku, Alep, Deir Ezzor. U ponedjeljak su navodno ubili 38 militanata

VIDEO

Sirija je i službeno potvrdila da su dobili moderno i sofisticirano oružje od Rusije koje će im pomoći u borbi protiv ISIL-a . Moskva im je poslala najmanje pet zrakoplova iz kojih će s velikom preciznošću moći identificirati mete.

Sirijske će vlasti zahvaljujući novoj opremi dobivati puno točnije satelitske snimke ISIL-ovih pozicija te će zračni napadi protiv militanata biti puno točniji i češći.

Rusija u Siriji navodno sada ima 28 vojnih aviona i poslat će 2000 vojnika u vojnu bazu južno od grada Latakija. Rusija je također bespilotnim letjelicama počela nadlijetati područja koja kontrolira ISIL.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:10
24sata

Od početka izbijanja rata u Siriji 2011. godine poginulo je 250.000 ljudi. Rusija i Iran su od početka bili na strani Bašara al-Asada dok su SAD i Europa davali malu odnosno gotovo nikakvu potporu, piše Guardian.

Zrakoplovi koji su u Siriju prošli petak stigli iz Rusije već su korišteni u napadima na uporišta ISIL-a u gradovima Raka i Deir Ezzor. Raka je podsjetimo de facto glavni grad ISIL-a. Sirijske vlasti su izvijestile da su u zadnja dva tjedna pojačale zračne napade na uporišta ISIL-a te da ih, zahvaljujući novom oružju izvode s velikom preciznošću.

Također kažu da će ih pojačati i da su ih Rusi opskrbili oružjem, ali da će oni biti ti koji se budu borili na tlu. U napadima u ponedjeljak navodno su ubili 38 boraca ISIL-a. Napadaju ISIL u Raki te Palmiri. U ponedjeljak su ubijena i 32 civila dok su vladine snage napadale dio Alepa koji drže pobunjenici.

No Saudijska Arabija i zemlje Golfskog zaljeva nisu zadovoljene intervencijom Rusije na području Sirije i traže da se sukob u toj zemlji riješi bez uplitanje stranih sila. Zapadni analitičari smatraju da je Vladimir Putin odlučio pomoći al Asadu kako bi ojačao svoj utjecaj u toj regiji na štetu SAD-a. Zbog sukoba u Siriji milijuni ljudi su raseljeni i između ostalog, traže bolje život i u zemljama zapadne Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.