Obavijesti

News

Komentari 0

Ryanair se vraća u Zadar: Lete u 31 grad, imaju 11 novih linija

Ryanair se vraća u Zadar: Lete u 31 grad, imaju 11 novih linija
1

Ryanair je imao bazu u Zadru do pred kraj prošle godine pa će tako ta irska niskotarifna kompanija od Zračne luke Zadar opet uzeti prostore koje je i ranije iznajmljivala

VIDEO

Irska niskobudžetna aviokompanija Ryanair najavila je u srijedu da u sezoni 2020. vraća bazu u Zadru, a najavljuje i uspostavljanje 11 novih linija, uz procjenu 50-postotnog rasta broja putnika.

U bazi u Zadru će se nalaziti tri zrakoplova Laudamotiona, austrijske niskotarifne avio tvrtke u vlasništvu Ryanaira, čime bi se trebalo direktno otvoriti 90 novih radnih mjesta u Ryanairu, istaknuto je na konferenciji za novinare Ryanaira i Zračne Luke Zadar.

Ryanair je imao bazu u Zadru do pred kraj prošle godine pa će tako ta irska niskotarifna kompanija od Zračne luke Zadar opet uzeti prostore koje je i ranije iznajmljivala.

U sklopu ljetnog reda letenja 2020. godine, koji počinje već u travnju, Ryanair će u Zračnoj luci Zadar imati ukupno 31 liniju, a nove linije uključuju europska odredišta Aarhus, Bremen, Cork, Pariz, Gdansk, Kaunas, Liverpool, Maastricht, Rigu, Toulouse i Wroclaw.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ryanair procjenjuje da će tako u idućoj godini ukupno prevesti 672 tisuće putnika, što je 50-postotno povećanje, čime će ukupno generirati oko 490 radnih mjesta u raznim djelatnostima i uslugama koje se pružaju na Zračnoj luci Zadar.

Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson izrazio je oduševljenje što će idućeg ljeta u Zadru otvoriti bazu. "To je dio naših nastojanja da doprinesemo rastu prometa, turizma i radnih mjesta", poručuje.

Zadrani i njihovi gosti od sada mogu planirati svoja putovanja prema 31 odredištu u Europi sve do kraja listopada 2020. godine, kaže Wilson te otkriva da će od 12. prosinca u prodaju biti puštene karte po promotivnim cijenama od 21,99 eura, i to za putovanja u svibnju i lipnju iduće godine.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić poručio je da je povratak baze Ryanaira u Zadar s tri zrakoplova veliko priznanje Zadru, i kao zračnoj luci i kao destinaciji.

"Rast ponude Ryanaira prema Zadru iz svih krajeva Europe proteklih godina pokazuje kako Zadar i Hrvatska imaju što za ponuditi našim gostima. Ryanair čini Zadar i Hrvatsku dostupnijima cijeloj Europi, ali ne zaboravimo, i Europu Zadru i Hrvatskoj", ocjenjuje Klišmanić.

Kaže da najave za 2020. opravdavaju njihova nastojanja da proširenjem kapaciteta Zračne luke Zadar podignu razinu usluge za putnike i osiguraju preduvjete za daljnji rast.

"Bez ikakve sumnje, u tom daljnjem rastu Ryanair će imati važnu ulogu”, zaključuje Klišmanić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu