Obavijesti

News

Komentari 3

S. Koreja pozdravila Trumpov poziv za novi pristup dogovoru

S. Koreja pozdravila Trumpov poziv za novi pristup dogovoru
1

Glavni sjevernokorejski nuklearni pregovarač pozdravio je u petak prijedlog američkog predsjednika Donalda Trumpa o "novom pristupu" razgovora o programima naoružanja Pjongjanga.

VIDEO

Kim Myong Gil pozdravio je Trumpovu "mudru političku odluku" da traži nov pristup u prekinutim razgovorima i to bez "problematičnog" iz američke administracije pri čemu je očito riječ o Johnu Boltonu, bivšem Trumpovom savjetniku za nacionalnu sigurnost koji je odstupio prošlog tjedna. 

Trumpovi napori u vezi Sjeverne Koreje gotovo su se raspali u veljači jer je slijedio Boltonov savjet na drugom summitu u Hanoju i predao Kimu pismo kojim se Pjongjang poziva na prijenos nuklearnog oružja i bombi u SAD. 

Boltona, koji je zagovarao primjenu vojne sile za svrgavanje sjevernokorejske nomenklature, službeni Pjongjang osudio je govoreći o njemu kao o "ratnom manijaku" i ljudskom šljamu". 

Pokretanje videa...

01:00

Trump je rekao da je Bolton griješio pa i time što je uvrijedio sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una tražeći od njega da primijeni "libijski model", tako što će predati sve nuklearno oružje. 

- Mislim da se John treba osvrnuti i pogledati koliko su prije griješili, a možda bi novi pristup bio vrlo dobar, rekao je Trump novinarima. 

Sjevernokorejski pregovarač želi biti "optimističan" i vjerovati da će SAD ponuditi "pravi pristup na nadolazećim razgovorima". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.