Obavijesti

News

Komentari 3

'S krajnje desnog spektra ovoj zemlji prijeti najveća opasnost'

'S krajnje desnog spektra ovoj zemlji prijeti najveća opasnost'
1

Ministar unutarnjih poslova reagirao je i na izjavu čelnika konzervativno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) Alexandera Gaulanda, koji je odbacio suodgovornost svoje stranke za pokolj u Hanauu

VIDEO

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) izjavio je u petak kako je ekstremizam koji dolazi s krajnje desnog političkog spektra najveća opasnost po sigurnost Njemačke te je ujedno najavio jačanje sigurnosti i porast broja policajaca osobito u blizini džamija.

- S krajnje desnog spektra ovoj zemlji, našoj demokraciji i sigurnosti građana prijeti najveća opasnost - rekao je Seehofer u Berlinu.

On je odbacio pokušaje relativiziranja terorističkih napada s radikalno desno pozadinom, poput onoga najnovijeg u Hanauu, gdje je u srijedu navečer ubijeno deset osoba mahom stranog porijekla.

- Ne prihvaćam kada se kaže: postoji i opasnost od ekstremista ljevice. Mi ne smijemo relativizirati nasilan potencijal koji proizlazi iz antisemitizma, rasizma i terorizma - rekao je Seehofer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar unutarnjih poslova reagirao je i na izjavu čelnika konzervativno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) Alexandera Gaulanda, koji je odbacio suodgovornost svoje stranke za pokolj u Hanauu tvrdeći da se radi o djelu "očito potpuno duševno poremećenog počinitelja".

Seehofer je objasnio kako je nemoguće ignorirati rasističku i ekstremno desnu pozadinu ovog napada.

Počinitelj, koji je u srijedu navečer u Hanauu ubio devetero građana a na kraju svoju majku i sebe, ostavio je iza sebe dokumente iz kojih proizlaze njegovi rasistički i ksenofobni svjetonazori.

Njemački ministar unutarnjih poslova najavio je da će kao posljedica napada u Hanauu biti povećan broj policajaca, a posebna pozornost će biti posvećena "osjetljivim" objektima poput džamija. On je o tome, kako je rekao, razgovarao s predstavnicima muslimanskih zajednica u Njemačkoj.

Osim toga će povećat će se i broj policajaca na kolodvorima i u zračnim lukama. Seehofer je rekao kako je u četvrtak s ministrima unutarnjih poslova saveznih zemalja govorio o pojačanim mjerama opreza, posebice tijekom predstojećih pokladnih slavlja diljem Njemačke.

Policija u Hamburgu je povećala mjere opreza zbog opasnosti od napada radikalnih desničara tijekom današnjeg središnjeg prosvjeda pokreta Fridays for Future, na kojem bi trebala govoriti i švedska aktivistica Greta Thumberg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.