Obavijesti

News

Komentari 26

S. Linić vs. R. Čačić: Žestoki karakteri u neizvjesnoj borbi

S. Linić vs. R. Čačić: Žestoki karakteri u neizvjesnoj borbi
1

Dva vodeća člana Kukuriku vlade djeluju kao raštimani orkestar. Linić najavljuje otkaze, a Čačić umirovljenja a ne 
otkaze. Jedan je bio za, a drugi protiv Končara

VIDEO

Liniću i Čačiću opozicija uopće ne treba. Tomislavu Karamarku potrebno je nekoliko dana da izrekne neki stav suprotan Vladinu, no ono što Linić objavi u petak, Čačić opovrgne najkasnije u sljedeća 24 sata.

Zadnji primjer je doista bez presedana. Slavko Linić je u petak rekao da će 20.000 ljudi dobiti otkaze iz državnih službi i javnog sektora, da bi Čačić već u subotu izjavio nešto posve suprotno.

- Neće biti otkaza, ali ćemo nastojati umiroviti 16.000 njih koji imaju pravo na mirovinu i još 17.000 onih koji imaju pravo na izvanrednu mirovinu. Novozaposleni će se ocjenjivati, pa će, ako ne zadovolje, moći dobiti otkaz, kao i u privatnom sektoru - rekao je Čačić.

Moramo djelovati u hodu, dodao je prvi potpredsjednik, pa smo već osmislili mjere kako smanjiti javni sektor od 230.000 ljudi... No “hod” o kojemu govori do te je mjere brz da im je očito izazvao pomutnju u glavi. Linić je naime, već u ponedjeljak ponovio svoj stav, ocijenivši Čačićeve tvrdnje - apsurdnima.

- Naša politika je da oni koji su stekli uvjete za punu mirovinu, moraju ići u mirovinu. Nitko, niti što se tiče državnih tijela, niti javnog sektora, niti državnih tvrtki, neće biti prijevremeno umirovljen. Apsurd bi bio da opet umirovljujemo mlađe ljude. Oni jesu opterećenje u mirovinskom sustavu, ali oni su tu mirovinu zaradili. Moja je procjena bila za javni sektor oko 20.000, istaknuo je ministar Linić.

U tu se polemiku, kao peti kotač na kolima nakon svega umiješao i Siniša Hajdaš Dončić koji je ustvrdio kako će u njegovu sektoru otkaz dobiti deset tisuća ljudi. Spadaju li oni u Linićevu kvotu ili ne, nije precizirao.

>>> Cijeli članak pročitajte u 24Expressu


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.