Obavijesti

News

Komentari 27

S polica povukli igračku koja poziva na nasilje nad ženama

ŠOKIRANI KUPCI: “Opizdilica za seksualni odgoj žena”, drvena daščica s jastučićem na jednom kraju namijenjena “discipliniranju žena” s jasnim uputama za upotrebu prodavala se u lancu trgovina Offertissima

VIDEO

Uprava Offertissime je brzo reagirala nakon što je ustanovljeno da se u trgovinama prodaje seksistički i za žene uvredljiv proizvod, a na koji su ukazali kupci.

“Opizdilica za seksualni odgoj žena”, drvena daščica s jastučićem na jednom kraju namijenjena “discipliniranju žena” s jasnim uputama za upotrebu (Ako samo leži kao klada - opizdi 1X; Ako odbije dati pusu “gospodinu” - 3X; Ako ima miris po ribarnici - opizdi 5X - i pošalji u kupaonicu; Ako je opet “boli glava” - lupati dok je stvarno ne počne boljeti) povlači se s polica trgovina Offertissima u kojima se prodavala.

- Trenutno smo u povratku svih tih proizvoda s naših polica dobavljaču - potvrdila je Jutarnjem listu Danijela Cigić, članica Uprave Offertissime.

Proizvođač je obrt Camellia iz Križevaca, a vlasnik Zdravko Petrinec rezigniran je reakcijama na njegove “humorističke proizvode”, kako ih naziva.

- Nisam nikoga htio uvrijediti, to je čisti humor, zezancija. Radi se o zafrkantskim poklonima i za žene i za muškarce: imamo i mužomlat, i mjerokur, uredovno usukalo za pripitomiti muškarca... Takve poklon-proizvode proizvodim već 17-18 godina i nikad nije bilo nikakvih problema. Ne znam što bih rekao, čini mi se da kod nas više šala i humor nisu dozvoljeni - kaže Petrinec. Svoje je proizvode, kaže, plasirao i u drugim trgovačkim lancima i na drugim mjestima, a dobar dio asortimana šalje i u Njemačku.

- Sve naše proizvode imamo i s prijevodima na njemački. U Njemačkoj se bez problema prodaju i nikad nismo bili optuženi za seksizam - rekao je Petrinec, dodajući da je “očito da on nekome smeta”.

- Iako Petrinec ponavlja kako se radi o humoru i šali, seksističke “šale” ponižavaju i vrijeđaju žene, zamagljuju granicu između prihvatljivog i neprihvatljivog, potenciraju rodne stereotipe i često opravdavaju nasilje protiv žena - upozorava Sanja Cesar iz Centra za edukaciju i istraživanje (CESI), organizacije koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena i ostvarenje spolne i rodne ravnopravnosti, piše Jutarnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...