Obavijesti

News

Komentari 15

S troje djece ostala bez krova: 'Sve je nestalo u par minuta'

S troje djece ostala bez krova: 'Sve je nestalo u par minuta'
5

Kao kroz polusan čuo sam neko pucketanje. Mislio sam da to po tavanu hodaju miševi, dok odjednom nisam čuo Karla kako viče da je požar, rekao je dječak koji je s bratom bio sam u kući kad je buknuo požar

VIDEO

U samo nekoliko minuta vatra koja je buknula u nedjelju iza 5 sati uništila je sav višegodišnji trud i ulaganja kako bi kućicu, koju je sagradio još moj prapradjed, i koju je naslijedio najstariji sin uredili za stanovanje, priča nam Mirjana Vršak, dok obilazimo kamenu kućicu u Vojnovcu Kalničkom, naselju 20-ak kilometara od Križevaca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:00

Samohrana majka i njezina tri sina u požaru su ostali bez krova nad glavom, koji su godinama uređivali od skromnih primanja. Te noći su u kući spavali najmlađi sin Kristijan (13) i najstariji Karlo (20). Kristijan nam priča da je oko dva sata iza ponoći ubacio drvo u peć. Majka i srednji sin Valentino (19) nisu došli kući, jer su do kasno pomagali ocu djece kod kojeg su spremali drvo za ogrjev koje su izvlačili iz šume, te su tamo ostali i spavati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
pozar

- Nakon što sam stavio drvo u peć ponovo sam zaspao. Kao kroz polusan čuo sam neko pucketanje. Mislio sam da to po tavanu hodaju miševi, jer ih ima, te sam se okrenuo na drugu stranu, dok odjednom nisam čuo Karla kako viče da je požar i da bježim van. Soba je sva bila u dimu. Skočio sam na noge i istrčao pred kuću, vidjevši kako vatra guta krovište, a Karlo je mobitelom zvao vatrogasce. Ubrzo su dotrčali susjedi, majka i otac koji živi u susjednom selu, te su uspjeli spasiti škrinju i perilicu rublja, te nešto odjeće – govori nam Kristijan. 

Kaže kako se užasno uplašio dok su električne instalacije počele gorjeti, a noć su parale iskre što je izazvalo nestanak struje u cijelom naselju. Ubrzo su stigli vatrogasci i susjedi kako bi pomogli u gašenju. 

Dok smo hodali po zgarištu, Mirjana nam je pokazivala kupaonicu koju su, kao i ostale tri prostorije, sasvim prilagodili za stanovanje. Postavili su i novu PVC stolariju i sljedeći potez je trebao biti obnova krovišta i dimnjaka koji je prolazio uz gredu. Krovište im je prokišnjavalo i stoga su dogovarali kako bi ga promijenili najkasnije na proljeće.

pozar

- Dimnjak je zapalio drvenu gredu i od tuda je sve krenulo. Nismo imali novca da uredimo krovište i tako maknemo drvenu gredu od dimnjaka – pojašnjava Mirjana, pokušavajući sabrano govoriti o jedinom domu koji više nije za stanovanje. Govori kako se nada da će ponovo obnoviti kuću koja je od kamena, kao što su je obnovili i prije nepune dvije godine. U tome im je pomogao Centar za socijalnu skrb i Općina. Kada ju pitamo kolika je šteta, Mirjana nam je kazala da se najmanje radi o 70.000 kuna kojih sada nema. Iz poduzeća gdje radi obećali su da će joj pomoći u drvenoj građi, te iz općine. Kućica nije bila osigurana. 

- Dobro bi mi došla bilo kakva pomoć, iako znam da mnogi ljudi poput nas teško žive. Stoga samo želim ako netko može pomoći da to bude od srca  – kazala nam je Mirjana koja se s djecom preselila kod bivšeg partnera koji im je ponudio krov nad glavom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović