News

Komentari 23

Sabo kandidat za vukovarskog gradonačelnika, a Grbin mu neće raditi probleme zbog toga?

Sabo kandidat za vukovarskog gradonačelnika, a Grbin mu neće raditi probleme zbog toga?

Pravomoćno osuđen za pokušaj podmićivanja Željko Sabo bi trebao ipak biti SDP-ov kandidat za prvog čovjeka Vukovara, nakon što je stavio u mirovanje mandat u Predsjedništvu stranke

Željko Sabo, aktualni predsjednik Gradskog odbora SDP-a, najavio je jučer da će biti kandidat za gradonačelnika Vukovara na lokalnim izborima, uz ogradu da će konačnu odluku donijeti za desetak dana.

- Razgovarali smo kao članovi Gradske organizacije i s obzirom na obavljene razgovore, a ne želeći ništa prejudicirati, mislim da ću prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika. Najbliži mi suradnici sugeriraju da prihvatim kandidaturu. Ipak, treba znati da odluku donosi Gradski odbor stranke – rekao je Sabo, piše Večernji list.

Na pitanje o podršci iz vrha stranke kaže da lokalne organizacije imaju autonomno pravo odlučivati na lokalnim tijelima. Rekao je i da nema nikakvih problema ili rata i da su se sve dogovorili, na pitanje o odnosu sa šefom Grbinom.

Bivši gradonačelnik pravomoćno je osuđen i odslužio je osam mjeseci zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice. To je bio i problem koji je u izbornoj utrci za vrh stranke isticao Grbin. Sabo je svoju dužnost člana Predsjedništva i predsjednika županijskog SDP-a stavio u mirovanje, kako neslužbeno doznaje Večernji, nakon što mu je vodstvo obećalo da neće raspustiti organizaciju ako ga predlože za gradonačelnika.

- Sabo je naš, uz to je i rehabilitiran čovjek. Zašto bismo mi raspuštali organizaciju i radili probleme ako ta ista organizacija želi upravo njega za kandidata - rekao je član SDP-a.

Najčitaniji članci