Obavijesti

News

Komentari 37

Budiša se vratio: Korupcija se uvukla u sve pore društva

Budiša se vratio: Korupcija se uvukla u sve pore društva
6

Đani Stipaničev pjevao je na HSLS-ovom skupu u Lisinskom. Od uzbuđenja je zaboravio predzadnji stih Lijepe naše. Budiša je nasmijavao 2000 okupljenih

VIDEO

U zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu se okupilo oko 2000 HSLS-ovaca na Programskom saboru stranke, koji su s nestrpljenjem iščekivali govor političkog povratnika Dražena Budiše. Napetost u dvorani razbio je Đani Stipaničev koji je pjevajući Lijepu našu od silnog uzbuđena zaboravio predzadnji stih pa je dvaput otpjevao 'Dok mu živo srce bije', a 'dok mu mrtve grobak krije' jednostavno mu je iščeznulo. Kratak filmić o povijesti prve hrvatske demokratske stranke Budišu je vratilo u mlađe dana kada je započela njegova politička borba za demokraciju.

- Vidjevši filmić supruga mi je rekla "Dražene pa najstariji unuk više liči na tebe nego ti sam na sebe" - započeo je govor Budiša, nasmijavši dvoranu. U opuštajućem stilu dodao je da na prolaznost godina nije mogao utjecati, ali su zato 50 kilograma viška u potpunosti njegova krivica. Svoj politički povratak pojasnio je katastrofalnim stanjem u zemlju u kojoj vlada "dupla država".

- U jednu ruku hrvatska politika koristila je silne napore da se zemlja modernizira na putu u Europsku uniju, a s druge strane imamo duplu državu. To se odnosi na društvene i političke procese koji se odigravaju mimo zakona i koji dovode u pitanje pozitivna dostignuća. Došlo je do toga da se privatizira kadrovska politika, caruje siva ekonomija, a korupcija se provukla kroz sve pore društva. Trebamo se boriti protiv tog zla, to je naša najvažnija zadaća - rekao je Budiša. Opovrgnuo je navode da će biti nositelj liste za dijasporu. Kaže da se bi dijasporu trebao predstavljati netko iz dijaspore, a da su te informacije iscurile nespretnoću njegove stranke. No unatoč inzistiranju novinara na pitanje hoće li biti na kojoj drugoj izbornoj listi, nije potvrdio ni opovrgnuo.

Žito i suncokreti HSLS-a na putu prema trećem putu

- Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju. S pozornice izgledate kao žitno polje ili kao suncokreti. Živimo u zemlju u kojoj su građani demoralizirani koji ne vjeruju da se išta može promjeniti te vide samo korumpirane političare. Liberal sam osam mjeseci, iako me poznanici nazivaju anarhistom, no po prvi puta sam se učlanio u jednu stranku, u ovi stranku, želim vratiti vjeru građanima u politiku - rekao je Velimir Srića predsjednik Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu HSLS-a.

 - Majka mi je rekla da pametniji popušta, a budale vladaju svijetom i zato sam se odlučio ući u stranku. Drhti mi glas i ruke jer osjećam da se ovdje sprema nešto veliko, što će promijeniti Hrvatsku. Pokazali smo da smo hrabri, riješili smo se foteljaša. Mi smo treći put, odnosno put koji vodi prema putu - nasmijao je dvoranu aludirajući na izjavu premijerke Kosor. Dodao je da je HDZ svojim putem Hrvatsku odveo u slijepu ulicu, a drugi put se sastoji samo od jalova kukurikanja. Riješit ćemo se politike koja kaže da u Hrvatskoj ne treba znanje i struka, već netko 'ko se zove Barba Luka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu