Obavijesti

News

Komentari 374

Milanović dotukao HDZ-ovce: Dajte, malo se koncentrirajte

Milanović dotukao HDZ-ovce: Dajte, malo se koncentrirajte
18

HDSSB-ovac Dinko Burić obrušio se na premijera zbog podjele Hrvatske na dvije statističke regije. Rekao je kako i Sotona zna citirati Bibliju kad mu to odgovara

VIDEO

Nakon tromjesečne pauze u utorak je u Hrvatskom saboru bilo "vruće" aktualno prijepodne u kojem su zastupnici postavljali pitanja članovima Vlade. Prvi se na premijera i ministre obrušio HDSSB-ovac Dinko Burić i to zbog podjele Hrvatske na dvije statističke regije.

- Ovom će politikom bogati biti još bogatiji, a siromašni još siromašniji. Za građane Slavonije su veliko razočarenje ministri Slavonije i Baranje - rekao je Burić i dodao kako je premijer Milanović slatkorječiv, deklarirani nevjernik, koji svako malo ima Biblijske citate.

- I Sotona zna citirati Bibliju kada mu to odgovara, rekao je Burić iz HDSSB-a te se obrušio na Radimira Čačića. Istaknuo je kako je uvredljiva njegova poruka da građani manje plaču, a više rade.

- Rođeni su već neki novi narodni stihovi. Školovao otac sina, potrošio čopor svinja, a zauzvrat njemu škola vratila bahatog vola! - rekao je Burić.

"Tko nije živio u Hrvatskoj, ne može je niti razumjeti"

Iz redova HDZ-a Davor Ivo Stier obrušio se na vanjsku politiku Milanovićeve Vlade.

- Zahvaljujući bivšoj vladi Hrvatska ima bolju vanjskopolitičku suradnju. Kakva je vaša suradnja, recite mi? Janez Janša je nakon sastanka s vama dao javni šamar kad je rekao da se Hrvatska ne žuri s ratifikacijom. Imamo li mi neki novi smjer vanjske i europske politike?, upitao se Stier. 

No, Milanović mu nije ostao dužan, ali je i 'pohvalio' HDZ-ovu stranu Sabora.

- Ono što mi je naročito drago je što iz ovog dijela Sabora nema dobacivanja, dobro je to. Neke navike umiru teško, ali drago mi je da su umrle. Poštovani kolega da biste razumjeli Hrvatsku morate imati iskustva življenja u Hrvatskoj. Vi je očito ne razumijete, a moj govor je razumljiv kao i vaše pitanje. Vi me pitate da komentiram slovenskog premijera, da odgovaram za ovo za ono, to me pitate, to su, po vama, pitanja za Sabor? Mogu za ovaj cirkus završiti uvrijeđeno kao diplomat koji je promovirao ljude kao što ste vi - odgovorio je Milanović za vrijeme čijeg je govora Ivan Šuker iz HDZ-a dobacivao: "Ovo je šovinizam!" No, Milanović se nije smeo te je nastavio da on razumije hrvatski interes.

- Borit ću se za hrvatski interes, jer granice nisu u Neumu. Imamo mi svoje granice, a čekam vas na pitanju s granicama s BiH. Tu vas čekam - završio je Milanović, nakon čega je Stier zaključio da je premijer šovinistički odgovorio.

- Po vama svatko tko dolazi iz dijaspore ne voli Hrvatsku jer je ne može razumjeti - rekao je Stier i završio s time da se s ratifikacijom sporazuma Tuđman-Izetbegović ne srlja kao guske u magli. 

Milanović: Tuđman nije bio ishlapjeli starac

Milanović je odbio Stierovo tumačenje da Hrvatska pristaje na ucjenu BiH, koja, tvrdi Stier, izgradnju Pelješkog mosta uvjetuje ratifikacijom graničnog sporazuma. 

- Nitko nam ne postavlja nikakve uvjete s te strane. Ministar BiH rekao je jednu nesmotrenu izjavu, ali ona nema nikakvog utjecaja na ništa. Hrvatska može graditi taj most kad hoće, ustvrdio je Milanović.

Objasnio je kako Vlada želi da Hrvatska poštuje ono što je potpisao njezin predsjednik Franjo Tuđman i što se 13 godina primjenjuje u naravi.

- Tuđman nije bio ishlapjeli starac, nego čovjek koji je tada znao što radi. Kriteriji su bili jasni. Predsjednik za kojeg nikad nisam glasovao znao je što radi... i nemojte raditi budalu od njega, poručio je Milanović. 

Milanović Jandrokoviću: Dajte se skoncentrirajte!

Željko Reiner (HDZ) je rekao premijeru Milanoviću da je njegova Vlada lošija verzija SDP-ove Vlade iz 2000., jer se i tada po partijskoj liniji smjenjivalo ljude kao i sada.

- Nemojte da vam pišu ovakva pitanja, vi ste ipak akademik - spustio mu je Milanović.

Zaiskrilo je i između premijera i Gordana Jandrokovića (HDZ).

- Sada ovdje prijetite nekim mojim kolegama. Vidim da ne držite do akademika. Vidim da vlast uzima danak. Rado ću polemizirati s vama, ako sam dostojan jer vidim da vam je vlast udarila u glavu. Podsjećate me na neke koji su ovdje sjedili, a nisu slavno završili. Zašto želite upravo sada ratificirati sporazum i na temelju čega bi BiH trebala dobiti sporni teritorij? - rekao je Jandroković.

- Podaci su poznati i objavljeni na web stranici Ministarstva vanjskih poslova 2010. Ne moram podsjećati tko je tada bio na vlasti. Dajte se skoncentrirajte. Imate vremena, sada ste običan mali zastupnik. Dva sata o tome razgovaramo. Opet niste pohvatali osnovne stvari - odbrusio je Milanović, dok je Čačić "umirao" od smijeha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca