Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Sabor prerano napustilo šestero zastupnika

Četvero zastupnika umrlo je tijekom mandata, a još dvoje nakon što su prekinuli mandat, što peti saziv Hrvatskog sabora čini najcrnjim dosada

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Zastupničke klupe prerano je napustila SDP-ova zastupnica Snježana Biga Friganović, koja je u parlamentu odradila četiri mandata. U 45. godini izgubila je bitku s rakom dojke. Prošle godine iznenada je u 71. godini preminuo i zastupnik HSU Josip Sudec. Samo u ovoj godini saborski zastupnici oprostili su se od dvojice svojih dugogodišnjih kolega. Krajem travnja u 63. godini umro je prvi predsjednik SDP-a i bivši premijer Ivica Račan. Još u prosincu sudjelovao je u raspravama žaleći se na bolove u ramenu. Nakon pregleda ispostavilo se da na ramenu ima metastaze. Bolovao je od karcinoma bubrega. Nakon njegove smrti SDP mu nije u Sabor poslao zamjenu.
Početkom rujna političku scenu u 64. godini zauvijek je napustio i zastupnik HDZ-a te bivši ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić. Nakon što su prekinuli mandate umrli su HSS-ovac Zdenko Haramija i HSP-ov Velimir Kvesić.

V. VUKOV ZBOG PADA U SABORU DVIJE GODINE U KOMI
Uobičajen radni dan u Saboru prije dvije godine kobno je završio za SDP-ova zastupnika i pjevača Vicu Vukova. Odlazeći s posla, pao je niz stube, zadobio frakturu lubanje i nagnječenje mozga. Život su mu spasili na Odjelu intenzivne njege u KB-u Sestre milosrdnice u Zagrebu, no nakon operacije glave pao je u komu. Danas se o njemu skrbe liječnici Specijalne bolnice za kronične bolesti u Zagrebu. Nedavno mu se stanje ipak poboljšalo, što je vratilo osmijeh i nadu njegovoj supruzi Diani. Počeo je micati noge i ruke, komunicira pogledom, percipira okolinu i prepoznaje glasove, a liječnici su danas optimističniji što se tiče oporavka.

NAJTEŽI UDARAC ZA ŠEKSA BIO JE GUBITAK SINA
Predsjednik Sabora Vladimir Šeks u ožujku 2005. proživio je najteže razdoblje u životu - izgubio je sina Domagoja. Njega su pronašli mrtvog u poznatom ljetovalištu Goa na zapadnoj obali Indije. Njegovu smrt do danas nisu rasvijetlili. Krajem 2006. Šeks je zbog srčanih problema zavšio u bolnici.

LIJEČNICI ZA LOŠE ZDRAVLJE ZASTUPNIKA KRIVE STRES
Saborska liječnica Gordana Štajminger upozorila je da je među zastupnicima zabilježen porast malignih bolesti. Sve više ih obolijeva od bolesti krvožilnog sustava, no nerijetko zastupnici imaju problema s visokim tlakom i kolesterolom, probavnim traktom, ali i kralježnicom. Dr. Štajminger napominje da je ovakva zdravstvena slika naših zastupnika isključivo rezultat iznimno stresnog posla kojim se bave.

INFARKTI, TUMORI I RAZNE NEZGODE POGODILE POLITIČARE
Zlatko Tomčić imao je srčane tegobe. Probleme sa srcem ima i Antun Kapraljević, koji je triput imao infarkt u Saboru. Nedavno mu je ponovno pozlilo i završio je u bolnici, a kad prođu izbori, čeka ga ugradnja četvrtog stenta. Zbog izbora operaciju kuka odgodio je i Vladimir Šeks. Đurđa Adlešić operirala je benigni tumor na mozgu, a Andrija Hebrang prostatu. Branimir Glavaš ozbiljno se razbolio zbog štrajka glađu. HNS-ova Vesna Pusić doživjela je prometnu nesreću, a kad je vadila krv, probušili su joj joj venu. Pozlilo je i Ruži Tomašić. Srećko Ferenčak otrovao se hranom, a V. Škare-Ožbolt opekla je ruku i dobila upalu očiju. Na jednom aktualnom satu Sanader je bio gripozan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message