Obavijesti

News

Komentari 384

Saborski zastupnik ušao preko reda: 'Znate li vi tko sam ja?'

Saborski zastupnik ušao preko reda: 'Znate li vi tko sam ja?'
1

Riječka profesorica Sanja Perinić Švorić opisala je situaciju sa Županijskog suda u Rijeci gdje se zastupnik HSP-a dr. Ante Starčević sa svojom pratnjom progurao preko reda...

VIDEO

Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i urednica portala Rijeka danas, imala je neugodnu situaciju sa zastupnikom Domoljubne koalicije. Pod naslovom "Znate li vi tko sam ja'" na portalu je opisala događaj kada se na hodniku Županijskog suda u Rijeci našla s još 15-ak ljudi čekajući da je službenik prozove i da obavi ono zbog čega je došla.

Sudski tumači su ulazili u sobu jedan po jedan, a tamo im je ljubazna službenica suda objasnila daljnje korake, deponirala potpise i mjerila promjere pečata ne bi li se uvjerila da odgovaraju promjeru od 38 mm, koji propisuje Pravilnik o radu stalnih sudskih tumača.

- Uskoro je stigao i saborski zastupnik, u crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji. Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4. Na ciničan upit: “Idete li vi to preko reda?“ ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: “Ne idem! Samo slijedim gospođu.“ Gospođa tajnica uvela je društvance u sobu broj 4, a na pitanje zašto su crnokošuljaši ušli preko reda odgovorila je: “Oni su doktori! Moraju operirati!“ A mi ostali smo (samo) profesori jezika, prevoditelji i poduzetnici i (samo) moramo predavati, prevoditi i voditi svoje biznise? - piše Perinić Švorinić.

Odlučila je zastupnika pitati zašto su on i pratnja primljeni preko reda:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prolazu sam ga upitala zašto je ušao preko reda. Ostao je vidno zatečen mojim pitanjem. Izgledalo je kao da cijeli život svuda ulazi preko reda i baš danas ga je netko prvi put upitao zašto. Na moje pitanje odgovorio je: Je znate vi tko sam ja? Ja sam odgovorila protupitanjem: Znate li vi tko sam ja? On je ponovio: Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju, na što sam ja odgovorila: E pa, sad ćete i vi znati moje.

- Tako smo se u hodniku na 3. katu Županijskog suda upoznali gospodin u crnoj košulji Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog (državnog?) sabora, koji je izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i ja, Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i književnosti, suvlasnica centra za strane jezike u Rijeci i urednica portala Rijeka danas - napisala je Perinić Švorinič.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 384
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a