Obavijesti

News

Komentari 19

Čudo od djeteta (2): Preživio odvajanje glave od kralježnice

Čudo od djeteta (2): Preživio odvajanje glave od kralježnice
4

Nakon izuzetno rizične operacije Micah (2) se upješno oporavio. U nesreći mu se glava u potpunosti odvojila od kralježnice, a i najmanji pokret mogao ga je ubiti...

VIDEO

Dvogodišnji Micah Andrews iz Phoenixa šokirao je liječnike brzim i uspješnim oporavkom nakon što mu se u prometnoj nesreći od udarca glava potpuno odvojila od kralježnice, piše ABC News. U automobil kojim je upravljala majka Heather Andrews (34) prošlog kolovoza udario je automobil. Odmah je izjurila iz automobila kako bi vidjela jesu li djeca ozlijeđena. Djevojčica (4) je bila pri svijesti dok maleni Micah nije reagirao. 

Ubrzo su stigli vatrogasci koji su djecu izvukli iz automobila i odvezli ih u bolnicu u Phoenixu. 

Život mu spasila sjedalica

Micah je bio vezan u dječjoj sjedalici što mu je vjerojatno spasilo život. Liječnici su Heather i njezinom suprugu Johnu rekli kako se od siline udarca Micahova lubanja odvojila od kralježnice što se medicinski naziva atlanto-okcipitalna dislokacija. I najmanje pomicanje glave dovelo bi do rastezanja leđne moždine i vjerojatno rezultiralo paralizom ili smrću, objasnio je liječnik Nicholas Theodore. Micahu je bila potrebna hitna, ali i izuzetno opasna operacija. Liječnici ga nisu mogli dugo održavati stabilnim. 

'Operirat ću kao da operiram svoje dijete'

- Liječnik nam je rekao 'Operirat ću Micaha kao da je moje vlastito dijete'. Nikada to neću zaboraviti - ispričao je John.

Lubanju su mu za kralježnicu pričvrstili žicom i  pločicom od titana. Operacija je prošla bez poteškoća, ali je slijedio oporavak za koji ni liječnici nisu bili sigurni da će biti uspješan.

Dva mjeseca nakon složene operacije dječak je izašao iz bolnice. Redovito je odlazio na terapiju i počeo govoriti i hodati. 

- Čuda se događaju svaki dan. Toga dana, kada sam ga prvi puta vidio, nikada ne bi pomislio da će se tako uspješno i brzo opraviti - rekao je liječnik.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...