Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

SAD pojačava sigurnost uoči predsjedničkih izbora 2020.

Naši protivnici žele potkopati naše demokratske institucije. Rusija, Kina, Iran i drugi vanjski zlonamjerni akteri pokušat će utjecati na glasački proces ili percepcije glasača, dodaju u priopćenju

Young supporters cheer as U.S. President Donald Trump speaks during a campaign rally in Tupelo, Mississippi
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
2 komentara

SAD se štiti ruskog, kineskog i iranskog utjecaja na predstojeće predsjedničke izbore 2020., sedam vladinih agencija uključujući FBI i NSA, poručilo je zajedničkim priopćenjem u utorak.  

Postojat će "neviđena razina koordinacije" svih 50 saveznih država i američkih teritorija kako bi se osigurala izborna sigurnost, stoji u priopćenju.

- Naši protivnici žele potkopati naše demokratske institucije, utjecati na javno mnijenje i vladine politike. Rusija, Kina, Iran i drugi vanjski zlonamjerni akteri pokušat će utjecati na glasački proces ili percepcije glasača - dodaje se.

Conservative Party Conference U ZNAKU BREXITA Kreću kampanje: Britanci u pet godina već na trećim izborima

Kampanje na društveni medijima, dezinformacijske kampanje i kibernetički napadi na državnu i lokalnu infrastrukturu mogući su načini utjecanja na izbore, tvrdi se u priopćenju.

Za sada ne postoje dokazi da je glasačka infrastruktura pogođena kako bi se manipuliralo glasovima, stoji u priopćenju, kojim se poziva građane SAD-a da prijavljuju sumnjive aktivnosti.

Potpisnici priopćenja su FBI, NSA, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo obrane, Ministarstvo domovinske sigurnosti, Direktor Nacionalne obavještajne službe i Agencija za kibernetičku i infrastrukturnu sigurnost (CISA).

PROTIV SPORAZUMA Farage odustao od izbora, vodit će kampanju protiv Johnsona

Specijalni izvjestitelj Robert Muller je, istragom o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore 2016., pokazao je kako je Rusija na tim izborima nastojala svojim aktivnostima pomoći Donaldu Trumpu.

Facebook je nedavno objavio mjere za suzbijanje vanjskog uplitanja u izbore te su priznali da su ruski operativci objavili 80 tisuća postova na toj društvenoj mreži tijekom dvije godine, koje je vidjelo 126 milijuna Amerikanaca, kako bi utjecali na američku politiku.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message