Obavijesti

News

Komentari 1

SAD: Suprugu "El Chapa" su osudili na tri godine zatvora

SAD: Suprugu "El Chapa" su osudili na tri godine zatvora

Joaquina Guzmana smatralo se najmoćnijim trgovcem drogom u svijetu do uhićenja 2016. i izručenja Sjedinjenim Državama 2017. U srpnju 2019. je osuđen na doživotni zatvor i služi kaznu u Coloradu

VIDEO

Suprugu meksičkog trgovca drogom "El Chapa", Emmu Coronel Aispuro, osudio je u utorak američki savezni sud na tri godine zatvora nakon što je priznala sudjelovanje u krijumčarenju moćnog kartela Sinaloa.

Tužitelji su za nju tražili četiri godine zatora. Sudac, Rudolph Contreras, rekao je da je Amerikanka meksičkog podrijetla (32) bila jako mlada kada se udala za "El Chapa" i da je nakon uhićenja u veljači surađivala s vlastima.

Emma Coronel optužena je u lipnju za sudjelovanje u trgovini drogom, pranju novca i transakcijama s jednim stranim narkotrgovcem.

Bivša misica, influencerica i kreatorica, optužena je da je bila "posrednica" između Joaquina Guzmana alias "El Chapa" i njegovih suradnika, da je sudjelovala u upravi kartela Sinaloa - jednom od najmoćnijih u svijetu kada je El Chapo bio u zatvoru u Meksiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emma Coronel Aispuro udala se 2007. za "El Chapa", koji je od nje stariji 32 godine i s njim ima blizanke. Od vjenčanja do njegova uhićenja u veljači, imala je višestruke svjesne koristi od trgovine drogom njezina supruga, prema optužnici.

Priznala je da je znala za uvoz u Sjedinjene Države najmanje 450 kg kokaina, 90 kg heroina, 45 kg metamfetamina i 90 tona marihuane.

Tužitelji su rekli da je pomogla "El Chapu" u bijegu iz jednog meksičkog zatvora 2015. godine, kada je on pobjegao kroz tune dug kilometar i pol.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1