Obavijesti

News

Komentari 177

'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'

'Sada joj prijete i smrću, pod stresom je, nije išla ni u školu'
2

Učenici su se ispričali jedno drugom, konstatirali da je to bila dječja igra bez ikakve namjere ozljeđivanja i krenuli na nastavu. Opomenuo sam okrivljenika, kaže ravnatelj

VIDEO

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u srijedu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao kolegicu i još jednog kolegu za vrijeme nastave.

U zadarskoj policiji su danas rekli kako je učenik koji joj je nanio ozljede priveden zbog nanošenja lakih tjelesnih ozljeda.

Djevojka ima dvije opekline na ruci, dok je mladić opečen po vratu. No, kako kaže otac djevojčice, u srijedu navečer je učenica počela primati prijeteće poruke u kojima joj se prijeti čak i smrću.

- Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se prijeti smrću, kazao je Adem S. za vijesti.hr.

U školi joj žigosao slovo 'U' na ruku: Sad se hvali da si ustaša
U školi joj žigosao slovo 'U' na ruku: Sad se hvali da si ustaša

Dodao je i kako je o svemu obaviještena policija:

- Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne poduzima. Taj dečko je već i prije bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša, govori uzrujani otac.

Prepričao je kako je nasilnik u srijedu njegovoj kćeri prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju napraviti, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vrijeme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao utisnuti slovo 'U', ali je nesretna djevojka to uspjela izbjeći.

Potom joj je to učinio na ruci i to dva puta. Ostali su ožiljci. Ali, nasilnik je isti predmet utisnuo na vrat još jednom kolegi.

- Zaprijetili su joj da ne smije nikome ništa reći, pa je ona zbog straha šutjela. Ali kada su došli na tjelesni, profesorica je primijetila ozljede. Namazala joj je rane i slučaj prijavila razrednici, ispričao je očajni otac.

 - Ministarstvo je kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitno očitovanje, a pokrenut je i i inspekcijski nadzor - rekli su nam u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ravnatelj: Konstatirali su da je to dječja igra

U dopisu koji je škola poslala Ministarstvu piše kako je okrivljeni učenik priznao da je vrućim upaljačem dotaknuo rame učenice kojoj je ostao ožiljak te vrat drugog učenika.

- Učenici su se ispričali jedno drugom, konstatirali da je to bila dječja igra bez ikakve namjere ozljeđivanja i krenuli na nastavu. Opomenuo sam okrivljenika da će snositi posljedice svog čina u obliku pedagoških mjera. Oštećeni učenici nisu tražili liječničku pomoć već nastavili sa radom pa iz tog razloga nije pozvana ni hitna pomoć ni policija. Istog dana pozvani su na razgovor učenici i roditelji skupa sa pedagoginjom i razrednicom. Raspravili smo o incidentu i zaključili da ćemo postupiti po pravilniku o pedagoškim mjerama.

Sazvali smo razredno vijeće na kojem ćemo odlučiti o daljnjim mjerama. učenici su i danas na redovitoj nastavci u školi i nismo primijetili nikakve probleme - napisao je ravnatelj Jozo Dragić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava