Obavijesti

News

Komentari 54

Sadist iz Poreča: 'Tukao me, čupao za kosu i lupio me o zid'

Sadist iz Poreča: 'Tukao me, čupao za kosu i lupio me o zid'
1

Protiv supružnika Vjerana i Vanese Šalov iz Poreča vodi se sudski postupak zbog zlostavljanja i zatočavanja mlade žene iz Slavonije. Druga mlada žena iz Kutine ispričala je da su i nju maltretirali

VIDEO

Mlada djevojka (21) iz Kutine opisala nam je jako neugodno iskustvo sa supružnicima Vjeranom i Vanesom Šalov iz Poreča protiv kojih je u tijeku sudski postupak zbog zlostavljanja i zatočavanja druge mlade žene iz Slavonije. Ispričala nam je strahote koje je, tvrdi, i sama proživjela radeći za supružnike.

– Bilo je to prije tri godine, tada sam imala 18 godina. Nakon sezone koju sam provela radeći u Ninu zvali su me da idem raditi kod Vanese i Vjerana. U svom gradu, kao završeni kozmetičar, nisam mogla dobiti posao, nisam htjela biti na teret roditeljima i onda sam odlučila da ću prihvatiti njihovu ponudu i raditi u kafiću obitelji Šalov - priča nam djevojka. No, dodaje, supružnici su se prema njoj vrlo brzo počeli čudno ponašati.

- Čim sam došla k njima uzeli su mi sve dokumente s izlikom da me moraju prijaviti. Stanovala sam kod njih u stanu, dobila sam jednu plaću, ali stalno su mi nešto prigovarali, da manje koristim grijanje, da ne trošim toliko vode i slično. Prvih nekoliko mjeseci sve je bilo relativno u redu, s tim da sam dobila samo jednu plaću, i kako su rekli da će me prijaviti prestali su mi davati plaću na ruke. U posjet su mi čak došli moji roditelji i Šalovi su prema njima bili ljubazni. No u lokalu bi nerijetko znala izbiti tučnjava, dolazila bi policija, ali Vjeran i Vanesa nikad za ništa nisu bili krivi i uvijek bi se izvukli - dodaje.
Posjet zubaru otkrio joj je da je poslodavci uopće nisu prijavili.

- Nakon pregleda rekli su mi da nemam zdravstveno niti dopunsko osiguranje. Ispostavilo se da imam lažnu prijavu, a svi moji dokumenti, osobna, rodni list, svjedodžba o završenoj školi, sve je bilo kod Vjerana i Vanese. Došla sam navečer u lokal da raščistimo situaciju - opisuje početak velikih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vjeran Šalov


 - Poslije zadnjih gostiju u lokalu smo ostali moja kolegica, Vanesa, Vjeran, njihov prijatelj i ja. Prvo su mi počeli govoriti kako moja kolegica odlično radi, a mene su napali zato jer sam tražila svoj novac i optuživali me da sam ih pokrala. Vanesa se počela derati na mene i počela je naređivati Vjeranu što da uradi sa mnom. Počeo me tući, čupao je za kosu i lupio me o zid da me vrat zabolio. Nakon toga oboje su me zgrabili i odvukli u svoj automobil. Posjeli su me pozadi, a Vjeran je rekao prijatelju da sjedne pokraj mene da me štiti od Vanese. Pokrenuo je automobil i krenuli smo. Bila je noć oko dva sata ujutro. Kod sebe nisam imala ništa, ni mobitel, ni dokumente. Vozili su me prema virskom mostu, a ja sam samo mislila kako će mi se dogoditi najgore - govori djevojka.

'Krvi mi je tekla iz nos'

- Nakon nekoliko kilometara skrenuli smo prema Sabunikama, voze na plažu, a potom skreću u jedno dvorište. Bila je to kuća gospodina Ante Jurića, čovjeka kojeg sam viđala kao gosta. Ništa mi nije bilo jasno, zašto su me dovezli tu. Vjeran me drži, Vanesa uzima kamenje i baca na kuću. Dok me drži lupa na vrata i viče, gura mene prvu. Nitko nije otvarao, da bi u jednom trenutku on rekao Vanesi kako nema nikoga, u to je vrata otvorila Jurićeva majka i pitala je što trebamo. Vjeran ju je gurnuo i ušao u kuću, nakratko me ispustio, a meni je na nos krenula krv. Rekao je starijoj gospođi da me odvede da sperem krv. Nastavio je vikati i zvati Jurića koji se pojavio u pidžami na vrhu stepenica. Onako razjaren zaletio se na stepenica i udario čovjeka koji se skotrljao niz stube. Njegova majka me zgrabila i odvukla u kupaonicu gdje smo se zaključale. Sve sam iznutra čula, kako viče i tuče čovjeka dok su Vanesa i njihov kum bili vani. Ona je to iskoristila i nazvala je policiju rekavši im da su oni napadnuti. Vjeran je prestao tući čovjeka koji je ležao na podu i vikao. Nakon što se iživio, on i supruga su se skupili i otišli, a mene su ostavili - opisala je djevojka noć užasa.

'Policajci mi rekli da to riješim privatnom tužbom'

- Jurići su mi zatim pružili utočište dok ne riješimo sve s policijom. Ujutro smo otišli u policiju i dala sam izjavu. Policajci su stalno govorili da to riješim privatnom tužbom. Nisam imala novca ni dokumenata, bila sam izgubljena. Nekako sam dobila majku na telefon i rekla  joj što se dogodilo, nije mogla vjerovati. Sasvim slučajno je kod Jurića tog dana došao muškarac koji je njima radio neke građevinske radove, pitao ih je tko sam ja, a oni su mu rekli odakle sam. On je rekao da živi nekoliko mjesta od mojih roditelja i da za vikend ide kući te da me može povesti. Tako je i bilo, pobjegla sam roditeljima - ispričala je djevojka iz Kutine, .

– Oni su kasnije došli do mog broja mobitela kojeg sam si kupila i počeli su mi slati poruke, bolje rečeno strašne prijetnje kojih se ne želim ni sjetiti – rekla je S.R. iz Kutine.
Zbog napada na Antu Jurića Vjeran Šalov osuđen je uvjetno na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od pet godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1