News

Komentari 79

Sama našla posao: Umjesto na burzu Ana (24) preuzela je mlin

Sama našla posao: Umjesto na burzu Ana (24) preuzela je mlin

Enologinja Ana Milanović (24) iz Drnja pokraj Koprivnice sa sestrama planira uložiti u strojeve i proširiti posao. Za sada proizvode griz, oštro, glatko i graham brašno

Kako su tri starije sestre zaposlene, a najmlađa Marija (20) tek je počela studirati, logično je bilo da nakon majčine smrti preuzmem posao, kaže enologinja Ana Milanović.

Nekada je elektromlin u Drnju radio gotovo danonoćno, a danas ne radi ni s trećinom kapaciteta jer sve manje seoskih domaćinstava uzgaja žitarice. No Ana je optimistična i nada se da će potaknuti poljoprivrednike da očuvaju tradicijske vrste pšenice od kojih će se dobiti kvalitetno i visokovrijedno brašno. Asortiman trenutno obuhvaća griz, oštro, glatko, graham, krušno i stočno brašno te posiju, a Ana razmišlja da proširi meljavu i na pir, raž, ječam i kukuruz.

- U današnje vrijeme nije dovoljno da se držimo samo pšenice, no za to su potrebna ulaganja u strojeve i silose - kaže Ana, kojoj je u poslu prva suradnica sestra Jelena.

Vjeruju da mlin ima svoju budućnost jer sve više ljudi pazi na zdravu prehranu. Optimizam temelje na tome što je njihovo brašno prirodno, za razliku od onog iz velikih industrijskih mlinova, bez ikakvih poboljšavača.

Najčitaniji članci