Obavijesti

News

Komentari 75

Samo se širi: Putin sad pripaja Južnu Osetiju i razbija Gruziju

Samo se širi: Putin sad pripaja Južnu Osetiju i razbija Gruziju
3

Predsjednik gruzijske pokrajine Južne Osetije s Vladimirom Putinom je u Kremlju potpisao sporazum o integraciji i suradnji. Gruzija i NATO sporazum ne priznaju

VIDEO

U jeku obilježavanja prve godišnjice ruske aneksije poluotoka Krima, u Kremlju je u srijedu potpisan sporazum ''ujedinjenja'' s gruzijskom pokrajinom Južnom Osetijom koja je u kolovozu 2008. proglasila neovisnost. Tad ju je priznalo tek nekoliko zemalja među kojima je i Rusija. 

Riječ je o sporazumu o savezništvu i integraciji između Ruske Federacije i Južne Osetije, piše Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin u Kremlju je pri potpisivanju sporazuma razgovarao s predsjednikom te odmetnute gruzijske pokrajine Leonidom Tibilovom, koji je Rusiji i Putinu osobno uputio riječi zahvale, naglasivši kako je ''Rusija jedina garancija opstanka Južne Osetije i njezinog naroda''.

REUTERS

Prema potpisanom sporazumu, Rusija će osiguravati neovisnost Južne Osetije čiji će vojni i drugi potencijali biti pod direktnim zapovjedništvom ruskih snaga. Također, Rusija će, u slučaju napada izvana, pomoći u obrani, a uključeno je i oko 100 milijuna dolara ekonomske pomoći Osetiji. 

Gruzijski predsjednik Georgij Margvelašvili očekivano je osudio sporazum i optužio Putina da 'razbija' Gruziju. Istog stava je i NATO, čiji su dužnosnici poručili da ne odobravaju i ne priznaju sporazum te da je Južna Osetija dio Gruzije.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.