Obavijesti

News

Komentari 77

Samo se želim probuditi zdrav, ići u školu, igrati se i uživati

Samo se želim probuditi zdrav, ići u školu, igrati se i uživati
4

Mateo Galjer (14) iz Prugovca kraj Đurđevca ima rijetku bolest, idiopatsku skoliozu, zbog koje mu je deformirana kralježnica. Uskoro bi trebao ići na operaciju u inozemstvo

VIDEO

Imam želju da se jedno jutro probudim zdrav i da kao ostali moji vršnjaci idem redovno u školu i uživam u igri i druženju, kazao nam je, pomalo stidljivim glasom, 14-godišnji Mateo Galjer iz Prugovca kraj Đurđevca. On ima rijetku bolest, idiopatsku skoliozu, zbog koje mu je iskrivljena kralježnica. Vjerujemo da će se Mateu ubrzo ostvariti ova želja, jer je u tijeku izbor inozemne klinike u koju će po riječima dr. Mislava Čimića sa KB Zagreb, otići na operaciju. 

- Kod izbora ćemo voditi računa da to bude Klinika u kojoj su rizici svedeni na najmanju moguću mjeru i gdje su iznadprosječno visoki standardi - pojasnio je dr. Čimić. Dodajući kako će, najvjerojatnije, sve troškove pokriti HZZO, jer za takve zahvate se uvijek imalo razumijevanja. 

Prvi simptomi tog poremećaja Mateu su se pojavili u dobi od tri godine, a do sada je imao tri operacije, sve ove godine. U bolnici je bio od svibnja do konca kolovoza. Brojna Mateova obitelj s petero djece, od kojih je troje malodobno, živi skromno jer su im jedini prihodi 2500 kuna koje prima majka kao roditelj njegovatelj, te 2300 kuna dječjeg dodatka. Otac Branko (53) je nezaposlen i radi za nadnicu. 

Majka govori kako su još ranije, kad je Mateo bio star nekoliko godina, neki liječnici predlagali operaciju. S druge strane, neki su tvrdili da trebaju pričekati da dijete malo odraste, jer je postojala mogućnost da ostane nepokretan. Majka kaže da nije željela preuzeti taj rizik, jer joj se tada činilo da su promjene male i jer je bilo važno da ostane pokretan. 

Saznavši za zdravstvene tegobe Matea, javio nam se saborski zastupnik iz redova vladajuće stranke, tražeći da ostane anoniman, koji je obećao da će na dječakov račun uplatiti stanoviti iznos novca. Uz njega su pomoć obitelji Galjer obećali i iz Grada Đurđevca. 

Majka je opunomoćenik na sinovom računu koji je otvoren u Zagrebačkoj banci. HR6623600003238025343

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.