Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
63 komentara

Samo trče za foteljama: Brinu samo o sebi, ne trebamo ih

Naša nova Hrvatska krava je muzara za gotovo sve političare i državne dužnosnike. Koliko samo pate obični građani u toj grabeži za što boljim primanjima

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
63 komentara

Čitam ovih dana u 24sata o sramotno visokim plaćama, naknadama i raznim beneficijama naših saborskih zastupnika. Nažalost, te visoke beneficije su i u našoj preglomaznoj državnoj upravi, a učinka nema nikakvog.

Sjetimo se samo one šokantne vijesti prošle godine o oko 48 milijardi neplaćenog poreza. Pa što su radile službe koje su bile zadužene za to da se uredno plaća te da se i na taj način puni državni proračun? Što su radili Porezna uprava i porezni inspektori? Izgleda da nisu ništa radili. Samo su čekali prvi u mjesecu da provjere jeli im sjela plaća na račun. I to nije trajalo godinu dana, vuklo se to zatajivanje poreza još od devedesetih. Sve vlade i saborski zastupnici žmirili su pred tim. A sve zato što se na svoj posao najmanje misli. Da je to točno, dokaz nam je stanje u zemlji.

A zašto onda imamo toliko glomazan državni aparat, toliki broj saborskih zastupnika? Zašto to barem ne prepolovimo? Naša nova Hrvatska krava je muzara za gotovo sve političare i državne dužnosnike. Koliko samo pate obični građani u toj grabeži za što boljim primanjima. Ne trebaju nam zastupnici koji nas se sjete svake četvrte godine, kad će im naši glasovi osigurati udobne i dobro plaćene fotelje.

razočarana građanka

Pridružite nam se na Facebooku!

Pročitajte kolike plaće i beneficije imaju zastupnici

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message