Obavijesti

News

Komentari 6

Sanader: RH nije u krizi i nadam se da neće ni biti

Sanader: RH nije u krizi i nadam se da neće ni biti
1

Hrvatska sada nije u recesiji i nadam se da neće ni biti, poručio je Sanader u emisiji Hrvatskog radija posvećenoj prvoj godini rada njegove Vlade

VIDEO

Očekujem, a mogu obećati da ću učiniti sve, da Hrvatska ne upadne u recesiju, a ako upadne, bit će to kao i kod vodećih industrijskih zemalja svijeta - rekao je premijer. Ustvrdio je kako ovu Vladu na početku svake godine dočeka nešto neočekivano i izvanredno - lani je to bio inflacijski udar, a sada financijska te plinska kriza.
- Izgleda da se stvari raščišćavaju i da bi plin uskoro mogao poteći - rekao je, ali i naglasio da unatoč krizi nikada nije i neće u pitanje doći opskrba plinom zaštićenih kupaca.
Istaknuo je kako će u narednom razdoblju intenzivirati mjere koje bi jamčile stabilnost u opskrbi plinom - do kraja siječnja trebali bi biti završeni pregovori s MOL-om oko izdvajanja plinske djelatnosti iz Ine, zatim bi se išlo u izgradnju novog podzemnog skladišta, na nove opskrbne pravce, povezati se s mađarskim skladištem te razmotriti gradnju LNG terminala na Krku.
Najavio je da je namjera Vlade do kraja siječnja u Sabor uputiti energetsku strategiju, ponovivši kako je HDZ stav da Hrvatska svoju energetsku neovisnost može osigurati i bez gradnje nuklearnih elektrana. Sanader očekuje i da bi do kraja ovoga tjedna iz Bruxellesa trebalo stići mišljenje o zadnjem Vladinom prijedlogu restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, uvjeren da će privatizacija škverove učiniti konkurentnima.
Odbacio je mogućnost da će Vlada, zbog najava otkaza, mijenjati Zakon o trgovini i ukinuti zabranu rada nedjeljom.
- Trgovački lanci nikoga nisu zapošljavali da radi nedjeljom, nego su ljude zapošljavali jer su im trebali - rekao je Sanader.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa