Obavijesti

News

Komentari 10

Obrane Sanadera i Polančeca mogle bi imati iste svjedoke?

Obrane Sanadera i Polančeca mogle bi imati iste svjedoke?
1

Dvije istrage imaju mnogo dodirnih točaka pa bi, kako piše dnevnik.hr, obrane bivšeg premijera i bivšeg potpredsjednika Vlade mogle iste ljude imati za svjedoke

VIDEO

Istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u mnogo toga se isprepliću pa bi odvjetnici obojice brojna imena iz Sabora i Vlade mogli pozvati kao svjedoke. Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija  Hebrang samo su neka od imena koja bi se uskoro mogla naći u vrućoj USKOK-ovoj stolici, piše dnevnik.hr. Na popisu 14 svjedoka koji su zbog slučaja INA-MOL bili pozvani da kažu što znaju, nitko se nije odazvao. Među njima su osim Kosor, Hebranga, Šeksa i Jarnjaka još i Davor Štern, Luka Bebić, Marina Matulović Dropulić, Ratko Maček, Nenad Mađerić i ostali.

Predsjednik Ivo Josipović je na ovu temu kratko rekao 'zakon je zakon, zar ne?'.

Izjasnio se oko Fimi medije, čeka ga Hypo banka

Sanaderovi odvjetnici su nakon posjeta Remetincu rekli da je bivši premijer porekao krivnju u slučaju Fimi medija. Na pitanja dvije Uskokove istražiteljice nije želio odgovarati već je iznosio svoju obranu.

Prodanović je naglasio kako je ovo prva istraga, a sljedeća će biti u srijedu u vezi Hypo banke. Dodao je da mjesto ispitivanja ovisi o Sanaderovom zdravstvenom stanju koji u petak ujutro ide na pregled u zatvorsku bolnicu. Naglašava kako će uskoro Sanader tražiti uvid u spis Uskoka.

- Taktika obrane je da se brani. Otklanja odgovornost po bilo kojem nalogu za provođenje istrage, a tako će biti i danas. Nikoga neće prozivati, branimo se činjenicama koje idu njemu u prilog bez da ikog drugog kriminaliziramo - rekao je Prodanović.

Odvjetnik Goran Suić najavio je žalbu na jednomjesečni pritvor, a odvjetnik Prodanović dodao je da kućni pritvor postoji kao opcija, no u praksi rijetko funkcionira, pa ne vjeruje da bi Sanader mogao u kućni pritvor.

Odvjetnici će danas dobiti uvid u spise te će moći početi graditi obranu, a Sanader će konačno doznati za što ga sumnjiče. Obitelj i prijatelji će ga posjetiti nakon što se smanji medijska pozornost. 

Prodanović je najavio da će se Sanaderovom odvjetničkom timu pridružiti još jedan branitelj, a treći član Sanaderovog tima trebala bi biti Jadranka Sloković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...