Obavijesti

News

Komentari 3

Sandra Paović svojoj kolegici: Majo, bori se kao što sam se ja

Sandra Paović svojoj kolegici: Majo, bori se kao što sam se ja
3

Stolnotenisačici Maji Šuman (17) na koju je naletio vlak liječnici su spasili nogu. Maja je iz Červar Porata kraj Poreča, ove godine došla trenirati stolni tenis u Zagreb

VIDEO

Mladu sportašicu Maju Šuman (17) udario je vlak. Vraćala se s treninga u Domu sportova u Zagrebu u ponedjeljak oko 22 sata i prelazila prugu. Provukla se ispod rampe, kao što to čine mnogi pješaci. Lagano je padala kišica pa je na glavi imala kapuljaču.

- Nesretna kapuljača, valjda nije čula vlak. No hvala strojovođi što je kočio i spasio joj život. Bila je jako loše. Došla je svijesti. Ne sjeća se vlaka, ali prepoznala je mene i tatu - kaže Damir Vidović, Majin trener iz Poreča. Nije mogao suspregnuti suze. Zahvaljuje i liječniku koji je, nasreću, bio u vlaku te prvi priskočio u pomoć nesretnoj djevojci.

- Najprije su joj u bolnici spašavali život po cijenu noge. No CT glave u utorak je pokazao da više nema krvarenja u mozgu pa su liječnici odlučili posvetiti se nozi. U četvrtak su joj operirali bedrenu kost. Za tjedan dana imat će još jednu operaciju. Nadamo se da će biti dobro - dodao je Damir, sav izvan sebe.

Maja leži na Odjelu intenzivne njege u KB-u Sestara milosrdnica. Otečena joj je lijeva strana glave i zatvoreno joj je lijevo oko. Na desnoj nozi puknula joj je bedrena kost, a razderani su i mišići te tetive. Njeni roditelji dojurili su u Zagreb. Ispred bolnice čekaju dobre vijesti. Potpora su im prijatelji, Majini kolege stolnotenisači i trener Damir. 

- Dobra je cura, vrijedna, sve je stekla radom i trudom - kaže Damir. Maju namjerava posjetiti i stolnotenisačica Sandra Paović.

- Trenutačno sam u Vukovaru pa putujem na rehabilitaciju. Potom imam operaciju mjehura. Nakon što sve to riješim, doći ću u Zagreb i posjetiti djevojku - kaže Sandra.

Tužnu vijest javio joj je trener reprezentacije. Sandra je svoju tregediju uspjela pobijediti. Iako su joj liječnici davali minimalne šanse da uopče prohoda, Sandra se čudesno oporavlja nakon prometne nesreće.

- Ako tijelu šalje pozitivne signale, to je velik korak prema oporavku - kaže Sandra.

Sandrina poruka: Borise i vjeruj da će sve biti u redu

Stolnotenisačica Sandra Paović stradala je u prometnoj nesreći u Parizu prošle godine. Oporavlja se, a u tome joj najviše pomaže pozitivno razmišljanje. Upravo je to savjetovala Maji. Iako se nikada nisu upoznale, Sandra će Maju posjetiti čim se vrati s rehabilitacije.

- Budi jaka, bori se i vjeruj da će sve biti u redu - poručila je Sandra mladoj sportašici.

Maja je iz Červar Porata, mjesta kraj Poreča, ove godine došla trenirati stolni tenis u Zagreb. Upisala se u treći razred Treće gimnazije. Stanovala je u učeničkom domu u Klaićevoj ulici, kamo se vraćala i kobne večeri. Prelazak u zagrebački klub Marathon bio joj je, kaže trener, čast i ispunjenje sna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti