News

Komentari 3

Šarali po staroj jezgri u Rovinju: Policija uhitila dvojicu, radi se o dvojici mladih Austrijanaca?

Šarali po staroj jezgri u Rovinju: Policija uhitila dvojicu, radi se o dvojici mladih Austrijanaca?

Policijski službenici su na svim lokacijama obavili očevid te su intenzivnim radom na terenu ubrzo uhitili dvoje ljudi nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje

Rovinjski zlatar Bitar Bisaku objavio je na Facebook stranici Rovinjske žalbe i obavijesti snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi dvoje ljudi koje po noći, s prekrivenim licima, šeću ulicom, a jedan od njih kao da piše po zidu, jer se u jednome trenu na snimci vide valjak i boja. 

- Ne mogu vjerovati, dođu ovdje na odmor i umjesto da poštuju to gdje su došli i ljude što su ih primili oni idu šarati po fasadi i raditi grafite a u drugoj su državi, i u drugom gradu. Sramota ih može biti - komentirala je jedna korisnica Facebooka. 

Prema prepiski korisnika stranice Rovinjske žalbe, navode da se radi o turistima potvrdio je i jedan par koji je dotične navodno ulovio na samom djelu "farbanja" jedne fasade. Mještani Rovinja su ogorčeni, jer grafiti su ispisani na više strana u gradu podno svete Eufemije, pa je zbog nastale štete na fasadama pozvana i policija. 

Od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogić doznajemo da je rovinjska policija u nedjelju oko 4 sata zaprimila dojavu da su nepoznati počinitelji na više lokacija u starogradskoj jezgri u Rovinju ispisali razne grafite po zidovima, fasadama i pročeljima zgrada, kuća i ugostiteljskih objekta. 

Policijski službenici su na svim lokacijama obavili očevid te su intenzivnim radom na terenu ubrzo uhitili dvije osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje. O događaju je upoznato komunalno redarstvo Grada Rovinja koje će poduzeti mjere i radnje i svoje nadležnosti, kazala a nam Rogić. 

Neslužbeno doznajemo da su uhvaćeni austrijski mladići od 19 i 21 godinu, a navodno se za još nekima traga. 

Najčitaniji članci