Obavijesti

News

Komentari 59

Sarkastičan dnevnik: Uhljebi dobili svoju internet stranicu

Sarkastičan dnevnik: Uhljebi dobili svoju internet stranicu
1

Na stranici se mogu naći primjeri i profili uhljeba, sarkastični dnevnik uhljeba, kviz kako ih prepoznati te obrazloženje zašto su korupcija i nepotizam štetne pojave

VIDEO

Hrvatski uhljebi od večeras su dobili i internetsku stranicu posvećenu samo njima. Na www.uhljeb.info mogu se naći primjeri i profili uhljeba, sarkastični dnevnik uhljeba, kviz kako ih prepoznati, ali i obrazloženje zašto su korupcija, politički klijentelizam i nepotizam štetne pojave u društvu i kako se protiv njih boriti. Kreće i fan stranica na društvenim mrežama.

- Želimo da uhljebljivanje zaista postane društveno gadljiva pojava i da osvijestimo politički  klijentelizam sa njegovim posljedicama – kaže Suzana Jašić, bivša čelnica GONG i civilna aktivistkinja.

U okviru Civilne inicijative Istre, stranicu su pokrenule ona i aktivistkinja i poduzetnica Marina Ladavac Sertić. Na stranicama se mogu naći i stvarni oglasi za posao koji su objavljeni zasad u Istri, a uskoro će biti i za državne službe. Jedan od načina borbe protiv uhljebljivanja je i da se oni koji imaju kompetencije za radna mjesta koja su oglašena javljaju na njih i žale se ako nisu odabrani. Podsjetimo, lani se Jašić s kolegicom Aidom Bagić prijavila za mjesto ravnateljice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva. Iako su imale puno bogatiji životopis i iskustvo ipak  je izabrana IDS-ova Helga Može Glavan, što je bilo i očekivano od početka. Buknula je afera.

- Mi smo se prijavili iz zezancije, samo da vidimo kako će oni to odbiti nekoga tko je kompetentniji da bi postavili onog koga žele – objašnjava Jašić i dodaje da ne žele takva zapošljavanja u tišini samo zato što nitko nije vidio oglas.       

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Često se počelo isticati kako su svi zaposleni u službama uhljebi, ali to nije točno. Ako su svi  onda nije i nitko. Želimo kroz primjere i iskustva građana imati kontrolnu funkciju – kaže Jašić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!