Obavijesti

News

Komentari 19

Šarmantni kuhar Jamie Oliver: Kuhanje je moja velika strast

Šarmantni kuhar Jamie Oliver: Kuhanje je moja velika strast
1

Svojom simpatičnošću i željom da kuhanje učini što jednostavnijim, slavni kuhar Jamie Oliver stekao milijune obožavatelja diljem svijeta i vratio ih u njihovu kuhinju

VIDEO

- Od svih kuhinjskih pomagala, ne bih mogao bez prazne staklenke marmelade. Osim što je jeftina, može poslužiti za sve - od miješanja umaka za salatu do čuvanja začina, izjavio je na pitanje o omiljenom kuhinjskom alatu Jamie Oliver. Upravo je svojom simpatičnošću i željom da kuhanje učini što jednostavnijim, slavni kuhar stekao milijune obožavatelja diljem svijeta i vratio ih u njihovu kuhinju. I ne samo to - učinio je da istinski uživaju u spremanju hrane do te granice da su mnogi, prema uzoru na njega, počeli uzgajati vlastito začinsko bilje, kako bi jelu podarili autentičniji okus.

Jamie je kuhanje zavolio još u djetinjstvu, dok je pomagao roditeljima u obiteljskom restoranu ‘The Cricketers’. Sa šesnaest se godina formalno obrazovao, a do trideset i prve prodao je milijune kuharica, osvojio britansko i američko tržište, otvorio restoran, bio zvijezdom nekoliko kulinarskih televizijskih emisija (“Goli kuhar”, “Jamieva kuhinja”, “Kod kuće”, “Sve za trideset minuta” i mnoge druge) te uveo revoluciju u britanski program školske prehrane zahtijevajući da se djeci ponudi zdravija, domaća hrana. 

Društveno angažiran, javnost je osvojio i odlukom da otvori restoran u kojem je vještinama kuhanja poučavao mlade ljude s nesretnim životnim pričama. Nježniji ga spol u mnogim anketama redovno proglašava najseksi televizijskim kuharom - čini se kao da se sve što dotakne pretvara u zlato. 

Jamiejeva je specijalnost talijanska kuhinja, no njegov kulinarski repertoar uključuje i mnoge druge kuhinje, kao i kombinacije okusa, začina te namirnica. Zajednički im je nazivnik ukusno i domaće, ali i brzo i jednostavno, kako bi si i oni s najmanje vremena ili pak spretnosti mogli sami kuhati. 

Jamie Oliver nije uspješan samo u poslu. Sretno je oženjen i ponosan otac četvero djece. 

Jedini problem o kojem je Oliver ikada javno progovorio ticao se nestanka stvari iz njegova restorana. Mnogi gosti naime požele imati uspomenu te kući ponesu ubrus. Iako im se to čini kao sitnica, Jamie Oliver tako svakog mjeseca ostane bez čak 30.000 ubrusa.

>>> U Expressu pročitajte slasne, hranjive i superbrze recepte poznatog kuhara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.