Obavijesti

News

Komentari 33

Sastanak u HDZ-u: 'Riješili smo krizu, mi smo najjača stranka'

Sastanak u HDZ-u: 'Riješili smo krizu, mi smo najjača stranka'

Banožić je ministar obrane, sigurno ne može imati previše slobodnog vremena. Ni ja se kao župan ne stignem dovoljno baviti županijskim stvarima, rekao je Anušić

VIDEO

U središnjici HDZ-a večeras se održao sastanak.

“HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji je i dalje čvrst i stabilan i uskoro ćemo predstaviti sve kandidate na razini gradova i županija i program. I siguran sam da će uz potporu potpredsjednika stranke Anušića ostvariti pobjedu i to u onim sredinama gdje ljudi misle da HDZ nema velike šanse. Prvenstveno u Vukovarsko-srijemskoj”, rekao je ministar Mario Banožić.

“Zašto bi se Plenković naljutio? Malo je to i u medijima prezentirano kao sukob. Bolje bi bilo reći nesporazum koji je riješen kroz razgovor. Kada govorimo o Čuljku, on se meni dosad uistinu nije miješao u rad i ne znam zašto ste apostrofirali njega”, dodao je.

“HDZ je najjača stranka u RH”, poručio je Ivan Anušić nakon sastanka, javlja N1.

Iz HDZ-a otišao i predsjednik Mladeži Vukovarsko-srijemske županije: 'Moja priča završava'
Iz HDZ-a otišao i predsjednik Mladeži Vukovarsko-srijemske županije: 'Moja priča završava'

Rekao je da su riješili krizu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a rezultati će ubrzo biti vidljivi. Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu, kada je rekao da je nezadovoljan kako Banožić vodi županijski HDZ:

“Banožić je ministar obrane, sigurno ne može imati previše slobodnog vremena. U ovom trenutku smo to riješili. Ni ja se kao župan ne stignem dovoljno baviti županijskim stvarima.”

Na pitanje hoće li se revoltirani HDZ-ovci, koji su otišli iz stranke, pridružiti DP-u, Anušić je kazao kako to ne može znati.

“Postoje određene tenzije i rasprave koje se moraju pravovremeno rješavati. Zajednički ćemo pokušati izvući maksimum, Vukovarsko-srijemska županija je od osamostaljena bila utvrda HDZ-a. Želim pomoći i biti na raspolaganju i svim drugim županijama. Dogovorili smo dinamiku teme i hodogram kojim ćemo Banožić i ja odraditi i napraviti jednostavnom zajedničkom sinergijom pomoći da ovi izbori prođu najbolje za HDZ”, rekao je Anušić.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme, vukovarsko-srijemski HDZ napustilo je nekoliko istaknutih članova među kojima zamjenik župana Josip Dabro, a u utorak je iz HDZ-a izašao i donedavni predsjednik HDZ-a Županje i ravnatelj Ravnateljstva robnih zaliha Damir Juzbašić. U srijedu je to učinio županijski predsjednik Mladeži HDZ-a Slavko Grgić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...