Obavijesti

News

Komentari 38

Sastanak Vijeća za suradnju: "Moramo se brzo posložiti..."

Sastanak Vijeća za suradnju: "Moramo se brzo posložiti..."
1

Ines Strenja Linić iz Mosta kaže da u Vijeću nema nikoga "tko vodi". Navela je kako vjeruje da bi zamjenici u ministarstvima mogli biti definirani za tjedan ili dva

VIDEO

U Banskim dvorima počeo je prvi sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije, Mosta i nezavisne liste Milana Bandića. 

Ines Strenja Linić (Most) kazala je da će na prvom sastanku dogovoriti način na koji će se birati timovi po ministarstvima. Vijeće ima paran broj članova kako bi se odluke donosile zajedničkim dogovorom kako bi se izabrali najkvalitetniji ljudi. 

Strenja Linić kaže da u Vijeću nema nikoga "tko vodi". Navela je kako je važno da se u timove po ministarstvima imenuju najkvalitetniji ljudi, a vjeruje da bi zamjenici mogli biti definirani u roku od tjedan ili dva, dok će se postupak odabira onih kadrova za koji je potreban javni natječaj trajati nešto duže. 

- Puno je posla i puno je reformi. Vrijeme nije na našoj strani i moramo se što prije posložiti - izjavila je Strenja Linić.

Novinare je zanimalo kad će na red doći predizborna obećanja poput 1000 eura za svako novorođenče. Strenja Linić slaže se da to treba što prije doći na red. No, napominje da pitanje demografije nije samo navedena naknada nego i briga da majke zadrže prihode koje su imale, da se mladim obiteljima omoguće povoljnije stambene kredite.

- To je jedan od prioriteta koji Vlada mora početi i planirati do ljeta - izjavila je. 

Neće više u Banske dvore: Kao da smo neko paravladino tijelo

Njezin kolega Ivan Kovačić kazao je kako se više neće sastajati u Vladi nego u Saboru ili stranačkim prostorijama. 

- Ovako izgleda da smo kao neko paravladino tijelo. Ovo je prvi sastanak i upoznavanje - rekao je. 

HDZ-ovi članovi Vijeća nisu davali izjave već su ih najavili nakon sastanka. 

Most ima osam članova, HDZ četiri

Mostovih osam članova vijeća su – predsjednik Kluba zastupnika Mosta Ivan Kovačić, poduzetnik i stručnjak za energetiku Ante Čikotić, zastupnica Ines Strenja Linić, zastupnik Miro Bulj, pravnik Dario Čehić, poduzetnici i članovi Nacionalnog vijeća Mosta Bruno Iljkić i Ladislav Turčinović te zastupnik Miroslav Šimić.

HDZ-ovci u vijeću su: glavni tajnik Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te Ivan Šuker, predsjednik kluba HDZ-a u Saboru. 

Partneri su predložili: Ladislava Ilčića, šefa Hrasta, Darinka Kosora, šefa HSLS-a, Iliju Ćorića, glavnog tajnika HSS-a te Peru Ćorića, glavnog tajnika HSP-a AS.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina