News

Komentari 2

Satelitska snimka: Kim Jong-Un je u luksuznom ljetovalištu?

Satelitska snimka: Kim Jong-Un je u luksuznom ljetovalištu?

Američki i južnokorejski dužnosnici smatraju mogućim da je Kim u Wonsanu, potencijalno kako bi izbjegao zarazu koronavirusom, te su skeptični oko medijskih izvještaja da je teško bolestan

Satelitske snimke nedavnih kretnji luksuznih brodova u blizini Wonsana koje često koristi sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un sugeriraju da se on nalazi u tom obalnom ljetovalištu, tvrde stručnjaci za taj režim. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Nagađanja o Kimovom zdravlju i lokaciji njegova boravka krenule su nakon što po prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. travnja kojima se obilježava rođendan njegovog pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga. 

Internetska stranica NK PRO koja nadzire tu državu u utorak je objavila fotografije komercijalnih satelita na kojima se vide brodovi koje Kim često koristi. Kretanje tih plovila sugerira da je Kim možda u Wonsanu. 

I prošlotjedni izvještaj 38 Northa, američkog projekta nadzora Sjeverne Koreje, na temelju satelitskih snimaka zaključuje da bi Kim mogao biti u resortu jer je na željezničkoj stanici parkiran njegov osobni vlak. 

Američki i južnokorejski dužnosnici smatraju mogućim da je Kim u Wonsanu, potencijalno kako bi izbjegao zarazu koronavirusom, te su skeptični oko medijskih izvještaja da je teško bolestan. 

No upozoravaju i da su Kimovo zdravlje i lokacija dobro čuvane tajne te da je u toj komunističkoj državi teško dobiti pouzdane informacije. 

Sjevernokorejski mediji posljednji su put izvijestili o Kimovom kretanju 11. travnja kad je predsjedao jednim sastankom, no gotovo svakodnevno prenose njegova pisma i diplomatske poruke.

Najčitaniji članci